Школе у Српској спремне за наставу

Основне и средње школе спремне су за друго полугодиште, које у Републици Српској почиње у понедјељак, тврде директори ових јавних установа.

Република Српска 21.01.2017 | 09:49
Школе у Српској спремне за наставу
На основу информација предсједника актива директора основних и средњих школа, Министарство просвјете и културе процијенило је да не постоји потреба за одступањем од правилника, те да настава у другом полугодишту може почети по плану.

"Наставићемо пратити и даље ситуацију на терену, водећи првенствено рачуна о томе да ученици безбједно стигну до школе. Уколико, због временских прилика у неким од школа не буде могућ безбједан почетак наставе, доносићемо појединачне одлуке о почетку наставе у таквим школама", рекли су у Министарству.

Према ријечима Душана Мишљеновића, предсједника Актива директора основних школа бањалучке регије, овдашње школе су спремне за почетак другог полугодишта, једино је засад проблем у Стричићима.

"Један дио пута до подручне школе у Стричићима није проходан, али се путеви чисте и вјерујем да ће до понедјељка бити очишћени", појашњава Дубравка Босанчић, директор ОШ "Петар Кочић" у бањалучком насељу Кола.

Основне и средње школе у Семберији спремне су за повратак ученика у школске клупе након зимског распуста.

Из актива директора основних школа наводе да је стање у основним школама под контролом, и није било већих проблема, без обзира на ниске температуре.

Како наводи Драго Ђурић, директор Гимназије "Филип Вишњић" Бијељина, и у средњим школама на подручју града изводе се посљедње припреме.

У оквиру пројекта "Енергетска ефикасност", у Гимназији су замијењени столарија, расвјета, фасада, као и нови котао на биомасу.

Да је све спремно за почетак наставе у другом полугодишту, потврдили су и из Техничке школе, Гимназије и Средње стручне и техничке школе из Градишке.

"Свих 15 основних школа и четири средње и у Брчком су спремне за почетак рада, а настава ће се након зимског распуста наставити према планираном плану и програму", потврдили су у Одјељењу за образовање Владе Брчко дистрикта.

Жарко Ковачевић, предсједник Актива директора средњих школа Сарајевско-романијске регије, каже да су испуњени сви услови за несметан почетак наставе, а путеви до школа у руралним подручјима су проходни.

"Иако је долазило по градовима до пуцања цијеви гријања, температуре су се спустиле и ми се надамо да до тога у школама неће доћи. Иначе, обезбијеђене су довољне количине огрева", тврди Ковачевић.

Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске, пожелио је успјешан почетак наставе наредне седмице свим ђацима, њиховим родитељима и колегама из Синдиката.

Извор: Независне
Фото: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар