Како су изгледали политичари који нам и сада кроје капу?

Општепозната чињеница је да се људи с годинама мењају – добију боре око очију, коса им поседи, појединци добију неколико килограма вишка, а има и оних који у позним годинама смршају. Изузетак нису ни политичари. Тако су и они који данас “брину” о нашој судбини пре 15-ак година изгледали нешто другачије. Додуше, нису се променили толико колико се „обични смртници“ промене у том периоду.

Босна и Херцеговина 21.01.2017 | 08:36
Како су изгледали политичари који нам и сада кроје капу?

Доказ је то, сложићете се, да онима који су се одлучили да им „радно место“ буде иза скупштинске говорнице, у скупштинској столици или евентуално на неком од политичких, економских, културних положаја, живот није претерано тежак.

У “конкуренцији” 15 политичара из Републике Српске и ФБиХ, које је „ЕуроБлиц“ изабрао за рубрику „некад и сад“, бар када су фотографије у питању, највише се можда променио Драган Чавић, лидер НДП-а и некадашњи председник Републике Српске.

На његовом лицу данас, у односу на 1998. годину, има доста више бора, а и коса му је поприлично побелела.



Када би видели његову фотографију из 2006. године верујемо да многи не би погодили да се ради о Недељку Чубриловићу, актуелном председнику Народне скупштине РС.

Осим што му је коса данас нешто дужа него раније, и светлијих тоноа, Чубриловић је пре десетак година носио и наочаре. Уз боре на лицу, које су неизоставан детаљ „путовања кроз време“, можемо без дилеме рећи да је Чубриловић раније изгледао доста другачије.



Године су поприлично „измениле“ и лице Петра Ђокића, председника Социјалистичке партије. Од човека са светлосмеђом косом, затегнутим лицем, какав је био 2003. Ђокић је данас средовечан мушкарац са доста мање беле косе на глави и поприлично избораним лицем.



С друге стране, садашњи председник Српске, Милорад Додик, на фотографији из 2016. у односу на ону из 2003. године, разликује се углавном по томе што је раније имао неколико килограма мање. С годинама се први човек РС удебљао. Од добре хране или лагодног живота.



Што се тиче министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка, њега време није успело много да промени. Осим што је „изгубио“ нешто косе све остало на њему с годинама се није значајно мењало.



Игор Радојичић, некадашњи председник Народне скупштине и актуелни градоначелник Бањалуке, уколико је судити према фотографијама насталим 2003. и 2016. године, постао је „озбиљнији“.

Међутим, оно што се није променило јесте љубав према бради. Она је, изгледа, заштитни знак првог човека града на Врбасу, иако је данас нешто светлија у односу на раније година.



Године нису успеле да значајно промене, осим у боји косе и понекој борици на лицу, ни члана Председништва БиХ и председника ХДЗ БиХ Драгана Човића, лидера Савеза за демократску Српску Драгана Калинића, градоначелника Бијељине Мићу Мићића, али ни министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића.



Шаровићева фризура у млађим данима осваја на први поглед.



Да се успешно бори са годинама може се похвалити и Небојша Радмановић, високи функционер СНСД, али и председавајући Заједничке комисије за надзор над радом Обавештајно-безбедносне агенције (ОБА) БиХ Никола Шпирић. Њихове фотографије „некад и сад“ не разликују се претерано.





Слична ситуација је и код министра цивилних послова БиХ Адила Османовића.



Делегат у Вијећу народа БиХ Огњен Тадић одувек је важио за једног од најзгоднијих политичара са политичке сцене у БиХ. Добро је изгледао раније, а ни кроз време се није нешто много мењао.



Оно што се посебно интересантно када су личности са политичке сцене у БиХ у питању јесте да њима, по свему судећи, није претерано ни битно како изгледају.



Док страни политичари редовно користе фарбу како би им коса увек била тамна и лепа, „пеглају“ сваку бору на лицу, високи званичници из Републике Српске и ФБиХ препустили су се времену.

Држе се, изгледа оне старе народне „природно је најлепше“.

Извор: Блиц.рс
Фото: РАС Србија

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Вријеме је за промјене

21.01.2017 07:47

Дакле мјеста требају заузети Драган Мектић,Александра Пандуревић,Бранислав Бореновић и не могу да се сјетим више никога.А изглед ми није уопште важан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

21.01.2017 07:57

Има господин професор Др Никола Попласен који је искренији,постенији и паматнији од гре наведених маријонета.

Name

лијан

21.01.2017 08:39

Природа је цудо,И поред милиона стари се,близи се судњи дан као И свима,два квадрата вам негине,а ви алави па алави!?!?!?

Name

Бл

21.01.2017 09:31

Први човјек Српске прати трендове,фарба се редовно.

Name

Хиперион

21.01.2017 08:07

МОСТ WАНТЕД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИРБ српске

21.01.2017 08:18

Показите им рацуне из банака тад и сад,разлика је ТУ највеца,то су борци за себе и народ у својој куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па буди поштен

21.01.2017 08:27

Ако већ радиш у ИРБ достави документације занимљиве СИПИ.

Name

ветеран

21.01.2017 08:48

Хајдемо видјети имовину прије 15 година и сада , е онда ту имовину упоредити са резултатима њиховог рада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нЕПИСМЕН

21.01.2017 08:51

Лопови се смеше са плаката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меркел

21.01.2017 09:07

Стета сто се Радојицицу не виде зуби на новијој слици. Ту тек има ста да се види. А згодног нема, само гори од горег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

21.01.2017 09:47

Е МЛАДОСТИ КАД ДОДЈЕ СТАРОСТ ПА БОЛЕСТ ДЗАБА ПАРЕ И ВИЛЕ И АУТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

21.01.2017 09:48

Успјели су остарити и доцице до пензије, а никад дрзаве направити неце. Само су себи направили каријере од млацења празне сламе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Немирко

21.01.2017 10:04

Ниједан политицар који је био у рату и тиме допринијео да се она бивса дрзава поквари неби требао бити на власти. Сви они су на било који нацин допринијели да сад овако зивимо. Постали су богатији него прије рата и систем који је функционисао је покварен. Имамо толико младих момака и дјевојака који би ове микро дрзаве на балкану боље водили без расизма, корупције и најзад направили ред, мир и социјалну сигурност. Треба смјена генерације да се деси а ове старе на историјску отпад бацити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галерија клептомана и лажљиваца!

21.01.2017 10:12

Изгледа да само Игор Црндак мирно спава, не жуљају га ораси испод душека. Ово остало све као повампирено, можеш им слике комотно заљепити на кавезе у золошком врту...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко зна

21.01.2017 10:14

Ако су политика и проституција нај старији занати,ипак, тврди се да разлика измедју њих постоји.Која?

ОДГОВОРИТЕ