Бекер коначно открио разлоге растанка са Новаком...!

Више него успешна сарадња Новака Ђоковића и Бориса Бекера завршила се после три године, а немачки тренер (коначно) објаснио разлоге растанка, из свог угла. Такође, говорио је и Новаковом наступу на овогодишњем Аустралијан опену...

Тенис 22.01.2017 | 23:30
Бекер коначно открио разлоге растанка са Новаком...!
Више него успешна сарадња Новака Ђоковића и Бориса Бекера окончана је након три године.

Српски тенисер је у нову сезону кренуо без Немца, а он је по први пут од прекида сарадње одговорио шта је био основи разлог да се она не настави. Из његовог угла, подразумева се...

Борис Бекер је у интервјуу за "Њујорк Тајмс" поновио Новакове речи, које је толико пута поновио у претходних шест месеци, а то је да су се његови приоритети у животу променили након освајања Ролан Гароса и да је то утицало на њихову сарадњу.

"Новак је први који је то признао (да су се приоритети променили, прим. аут.), и уопште говорио о томе, стога мислим да је то главни разлог због ког сам помислио да стопирам нашу сарадњу јер сам схватио да мој посао више неће бити тако важан", казао је Бекер.

Новак Ђоковић је имао значајан пад у игри у других шест месеци сезоне и због тога је "склизнуо" на друго место АТП листе, а након доброг почетка године и освајања турнира у Дохи, где је победио Ендија Мареја у борби за титулу, уследио је нови шок и пораз у другом колу Аустралијан опена.

Турнира на коме се најбоље сналази…

Борис Бекер је, очекивано, гледао меч свог некадашњег "пулена" и осетио је летаргију у његовој игри која није била присутна све до освајања тог фамозног "Ролан Гароса", гренд слем турнира који му је једини фалио у колекцији.

"Нисам препознао њега, његов менталитет", казао је он о мечу Новака против Истомина.

"Нисам осетио апсолутну вољу и жељу за победом. Деловао је ноншалантно на терену, а то није Новак кога ја познајем. Радије бих га видео како ломи рекет, цепа мајицу или нешто слично – само да се виде те емоције", додао је Бекер.

Новак Ђоковић је након тог меча честитао противнику и рекао да му ништа није полазило за руком...

"Чак и Новак када игра добро може да изгуби. Али, то не може против Дениса Истомина. Новак није био повређен, водио је у сетовима и поражен је. То се не уклапа у слику коју ја имам о њему…", запитао се Борис Бекер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар