ИРБ тражи смјену УО 'Крајина осигурања'

Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) РС упутила је данас захтјев Управном одбору „Крајина осигурања“, на чијем се челу налази Навеен Аггарwал, да у што краћем року сазове ванредну сједницу Скупштине акционара с циљем разрјешења садашњих чланова УО и именовања нових, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 20.01.2017 | 19:36
ИРБ тражи смјену УО 'Крајина осигурања'
Овај захтјев ИРБ је упутила одмах након што је јутрос Агенција за осигурање РС укинула ванредну управу у „Крајина осигурању“ и вратила је на управљање Аггарwалу.

У захтјтеву ИРБ-а за сазивање ванредне Скупштине акционара, наведене су три тачке дневног реда и то разматрање Информације о резултатима ванредне управе у овом друштву те разрјешење и именовање нових чланова УО.

„Циљ сазивања ванредне сједнице Скупштине акционара је разрјешење постојећег УО који је својим поступцима утицао на пословање друштва и довео га у ситуацију увођења ванредне управе те именовање новог УО који би преузео руковођење друштвом. Такође, имајући у виду период у којем је у друштву била ванредна управа, сматрамо да је неопходно да се акционари на овој сједници упознају са стањем у друштву које је видљиво из информације коју је ванредни управник доставио акционарима“, наводи се у захтјеву ИРБ-а.

ИРБ је захтјев за сазивање ванредне сједнице Скупштине акционара упутила као највећи појединачни акционар „Крајина осигурања“, а што јој је законом омогућено с обзиром на то да има више од 10 одсто акција друштва.

Агенција за осигурање РС укинула је јутрос ванредну управу у „Крајина осигурању“ уз образложење да више не постоје услови за њено продужење с обзиром на то да је укнута пресуда суда из Требиња против „Крајине“ и покренут нови поступак те да тренутно није угрожена адекватност капитала друштва.

„Крајина“ је била под ванредном управом шест мјесеци, од 20. јула прошле године. Агенција за осигурње РС увела је ванредну управу у ово друштво због низа незаконитости које су власници из Индије Навеен Аггарwал и Гупта Неете починили након што су крајем 2015. године, за 6,9 милиона КМ купили већински пакет акција овог друштва.

Паралелно са контролама Агенције, контролу је спроводила и Комисија за хартије од вриједности РС која је провјеравала повезаност акционара из Индије при куповини акција „Крајине“.

Након што је утврђено да су Аггарwал и Неете дјеловали заједно при куповини, КХОВ је донијела рјешење којим их је обавезала да објаве понуду за куповину преосталих акција „Крајине“. Комисија је рјешењем овом двојцу одузела право гласа на Скупштини акционара „Крајина осигурања“ све док не објаве понуду за преузимање.



Извор: ЦАПИТАЛ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

У понедјељак

20.01.2017 21:27

У понедјељак ће довести Бонд да избацују раднике напоље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

21.01.2017 03:47

Засто у понедељак да их ИЗБАЦУЈЕ ? Зар није довољно да их не пусти унутра ? Логика. Али хајде у све мало драме па драматицније звуци "ИЗБАЦУЈЕ".

Name

ре игор

21.01.2017 17:17

А шта ако радници њега не пусте,логика.

Name

ре понедељак

21.01.2017 18:02

У понедељак ће радници избацити све домаће и стране окупаторе који дођу пред Крајину.Поздрављамо људе из Бонда наше добре пријатеље.

Name

грађанин

21.01.2017 16:20

Нека траже смјену директора Павловић банке и осталих који су паре узели, ненамјенски потрошили и не враћају паре. Крајина Ос. им смета због Кајиног и Нешковићевог осигурања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2017 17:17

Захтјеви за смјену су оправдани, у Крајини је све спорно. Посебно је однос према запосленим катастрофалан. А ово за Павловић банку, Бобар и остале је права констатација. Миљеници узели паре, дали никакве гаранције позачепљали рупе а сад не враћају паре и још их штите агенције и ко све не. Ваљда неће још дуго.

Name

позив

22.01.2017 05:44

Министре,дођи у своју фирму,очишћена је од српског народа,сад навали са индијцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре позив

23.01.2017 13:33

Што не дођосте јутрос, ми вас с кафом чекали

Name

Привала

22.01.2017 09:39

Хахахахах, довесце Бонд па њима је остао дузан људи и јулу отисли главом без обзира из ове фирме Ни једна сигурносна агенција из Бањалуке неце доци да помогне Јовановицу и Хрицак да истјерају раднуке, они су агресори а радници су њихови суградјани.

ОДГОВОРИТЕ