АО: Еванс наставио да сања, Цонга и Нишикори сигурни!

Данијел Еванс наставио је да игра турнир каријере, пошто је на првом Гренд Слему сезоне, после Марина Чилића, елиминисао Бернарда Томића.

Тенис 20.01.2017 | 13:10
АО: Еванс наставио да сања, Цонга и Нишикори сигурни!
Двадесетшестогодишњи Британац, тренутно 51. играч света, савладао је домаћег представника максималним резултатом, после два часа и 50 минута игре – 7:5, 7:6(2), 7:6(3).

У првом делу игре видели смо чак пет брејкова, али је Еванс направио један више, искористивши шансу у 11. гему, што је било довољно за вођство.

Други сет почео је новим брејком момка из Велике Британије, али је Томић успео да узврати у последњи час, међутим – Еванс поново подиже ниво игре и са убедљивих 7:2 осваја тај-брејк.

Уследио је сет без иједног брејка, Данијел је издржао напад Бернарда спасавши три брејк лопте за 5:5, да би затим одиграо још један сјајан тај-брејк за пролаз у осмину финала и највећи успех у каријери.

Ривал у наредној рунди биће му Француз Жо-Вилфрид Цонга, који је у четири сета био бољи од Џека Сока из Сједињених Америчких Држава, после нешто више од три и по часа игре – 7:6(4), 7:5, 6:7(8), 6:3.

Цонга је после напорне борбе успео да стигне до два сета предности, али се Сок није предавао и успео је кроз дугачак тај-брејк да избори још један сет, али је то било све.

Жо-Вилфрид је у прави час одузео сервис ривалу и лако привео сусрет крају.

На отварању дана, у наредну рунду пласирао се и Андреас Сепи из Италије победивши Белгијанца Стива Дарциса 6:4, 4:6, 7:6(1), 7:6(2), а успешан је био и Јапанац Кеји Нишикори – који је максималним резултатом елиминисао Лукаша Лацка из Словачке – 6:4, 6:4, 6:4.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар