Милош Ћук: Спасимо Партизан!

Још један апел истакнутог српског ватерполисте за помоћ једном од највећих европских клубова.

Остали спортови 22.01.2017 | 16:15
Милош Ћук: Спасимо Партизан!
Андрија Прлаиновић је који трен после највећег успеха српског репрезентативног ватерпола, освајање златне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, скренуо пажњу на то да медаље српских спортиста нису плод система, већ искључиво талента.

Прлаиновић је желео да каже да би одговорни требало да обрате пажњу на системско финансирање у ватерполу и другим спортовима, јер би у будућности могло да се догоди да нам база буде "танка", што би опет довело до дугогодишњег "поста" на међународним такмичењима.

Није прошло много, тек пет, шест месеци од Олимпијских игара, а поново сво сведоци да се у клупском ватерполу није много променило набоље. Штавише!

Један од најтрофејнијих европских клубова, Ватерполо клуб Партизан, грца, игра са најмлађим тимом у својој историји, а због недостатка мазута чак се ни базен ба Бањици више не греје! Због свега тога тим је био принуђен да "побегне" у Мађарску (на позив Ференцвароша), а под знаком питања је била и утакмица против дубровачког Југа у Лиги шампиона.

Многи репрезентативци, бивши играчи Партизана, више пута су до сада апеловали на то да је Партизану потребна помоћ. Придружио им се Милош Ћук, момак који је са Партизаном освојио титулу европског првака у Риму 2011. године.

Његов апел пренео је сајт волимпартизан.нет:

"Само неколико месеци од историјског успеха наше репрезетације доживели смо и то да наш најтрофејнији и клуб који је дао 12 садашњих репрезентативаца не одигра утакмицу на свом базену због хладне воде. Уочи меча није се много причало о старом ривалу Југу и великој утакмици за овај млади тим Партизана већ о недостатку мазута, тражењу других базена у којима је вода мало топлија па чак и о томе да се утакмица можда и не одигра. 

Проблеми као што су катастрофални услови за рад и дуговања према играчима више се скоро ни не помињу. Све се свело на то да наш једини представник у Лиги шампиона и седмоструки освајач исте размишља о мазуту и пуком преживљавању.

Тужно је и то да Партизан више не може да задржи ни своје играче који већ са 18, 19 година одлазе из клуба у потрази за бољим условима. На правом смо путу да се и Партизан сведе на аматерски ниво као што су то већ урадили сви други српски клубови и самим тим угасимо наш најтрофејнији спорт.

Апелујем на све који би требало да се баве овим проблемима да без јаког и стабилног Партизана ускоро неће бити ни јаке репрезентације а самим тим ни медаља које су овом народу једина радост".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар