Тениски стручњаци о Ђоковићевој раној елиминацији: Новаче, премршав си!

Нико није очекивао да ће Ноле испасти у другом колу гренд слема. И то свог најуспешнијег. Последњи пут ову фазу такмичења није прошао на Вимблдону 2008. године.

Тенис 22.01.2017 | 15:45
Тениски стручњаци о Ђоковићевој раној елиминацији: Новаче, премршав си!
У другом колу Ози опена Новак Ђоковић је изгубио од Дениса Истомина, 117. играча света из Узбекистана са 7:6 (8), 5:7, 2:6, 7:6 (5), 6:4. У Дохи, пре само недељу дана, изгледало је као да је криза у којој се налази од средине 2016. прошла и да ћемо поново гледати старог Ђоковића.

Али... Нажалост, десило се супротно. У Новаковој игри нема више искре која га је красила, нема дрчности, агресивности као пре.

Питали смо тениске стручњаке шта је то што је недостајало Новаку да победи Истомина.

- Није у том мечу зависило много од Истомина, већ од Ђоковића. Недостајала му је брзина, агресивност, слао је много спорих лоптица. Када се нађете у таквој ситуацији, онда можете да почнете да више грешите, што се Новаку и догодило - рекао је за Блицспорт Богдан Обрадовић, бивши селектор Србије.

Он тврди да би волео да Ђоковића види са неким килограмом више.

- Новак се тако храни већ дуже време, а сада, да ли је то почело да му смета - не знам. Јесте мршав и што се мене тиче волео бих да је агресивнији и да има неколико килограма више. Али, он зна шта ради, паметан је момак и не сумњам да ће из свега извући само поуке - рекао је Обрадовић.

О килажи Ђоковића је говорио и Никола Пилић.

- Чини ми се као да му недостаје неки килограм. Сматрам да је боље да се врати на стару килажу, али то можда и није сада пресудно. Новак се неће предати, у то будите сигурни - рекао је Пилић.

АРМЕНУЛИЋ: НИШТА НИЈЕ ТРАГИЧНО

- Овај пораз није трагичан, али уколико се овакве ситуације буду понављале, неће бити добро. Мора да седне са стручним штабом и одреди главне циљеве. Основни разлог што је изгубио је његова слаба игра и надам се да је ово био само његов слаб дан.

ОБРАДОВИЋ: ВОЛЕО БИХ ДА ГА ВИДИМ У НИШУ

- Надам се да ће Новак доћи у Ниш 3. фебруара на меч Дејвис купа против Русије. Није се много потрошио физички и мислим да би атмосфера у Нишу могла позитивно да утиче на њега и да се рестартује. Али да му не стварамо притисак, чућемо коначну одлуку ускоро.

ПИЛИЋ: НОЛЕ НИЈЕ ДЕЛОВАО СВЕЖЕ

- Деловало ми је као да није свеж. Он сада мора психолошки да се опорави што пре. Реално, требало је очекивати да ће после освајања Ролан Гароса да падне. Попео се на Монт Еверест и одатле више нема успона, одатле може да се иде само доле.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар