Николић: Пореметио би нас одлазак Јевтовића или Евертона!

Ко уђе у авион за Кипар, тај остаје у Партизану! Тренер црно-белих о изазовима у завршници прелазног рока и датумима за доласке играча...

Фудбал 20.01.2017 | 14:30
Николић: Пореметио би нас одлазак Јевтовића или Евертона!
Још да дође штопер, па да почне операција "напад на титулу". Једино Никола Вујадиновићнедостаје у слагалици за коју у Партизану верују да има обрисе шампионске. Све остало што су замислили ове зиме црно-бели су реализовали: довели су Леандреа Тавамбу и Мохамеда ел Монира (Либијац ће због папирологије пропустити први део припрема), сачували најбољег стрелца Суперлиге Леонарда да Силву Созу и продужили уговор са капитеном Сашом Илићемзато на 11 дана пре краја прелазног рока на територији Европе делује да могу мирно да чекају да садашњи члан Пекинг Ентерпрајза раскине уговор са Кинезима.

Мада, не би, што је сасвим разумљиво, ни Вујадиновића чекали довека, иако са њим имају усмени договор којим се се реализовао чим реши статус у Азији. Као крајњи рок за његов долазак у Хумску 1 све чешче се помиње 29. јануар, тог датума тренер Марко Николићводи екипу на други део припрема у кипарски Лимасол и жели да има чисту ситуацију.

Не буде ли тако...

"Имамо још неке опције, али о њима не желимо да размишљамо још, јер смо одавно означили Вујадуновића као идеално решење. Чинимо све да буде наш играч", поручио је Николић из Порторожа, где ће црно-бели данас одрадити први тренинг на припремама у Словенији.

Према његовим речима, осим Вујадиновића, више нико није у плану за долазак. Знатно веће промене очекују се у супротном смеру, с тим што ваља истаћи да после Грегора Балажица (истекао му уговор и преселио се у Урал) још нико није отишао из клуба, иако се помињало (а и даље се помиње) да дозволе да се запуте преко границе имају Ален Стевановић, Немања Михајловић, Валери Божинов, Никола Ђурђић...

"Добро смо се попунили на свим позицијама, сад и да нас напусте они играчи који су били планирани не би то био проблем. Једино место у тиму где би одлазак сметао и реметио доста је задњи везни, односно одлазак једног од стандардних играча на тој позицији, Марка Јевтовића или Евертона Луиза", рекао је Николић, а ми подсећамо да спортски директор Ивица Илиев тврди како има договор са Бразилцем да остане до лета.

Појаснио је:

"Попуњени смо на бочним позицијама у везном реду и у нападу. А кад је о поменутој двојици реч, немамо много играча таквог профила. Надам се да нико од њих неће отићи. Пожељно је да обојица остану. Марко је дуже у клубу, добрим играма је скренуо пажњу и ако добијемо понуду која га задовљава, имамо идеју ко да дође уместо њега".

Исто што важи за Вујадновића, важи иза евентуалне одлаксе.

"Морамо бити ограничени роковима. Не можемо 10. фебруара да доведемо играча, а да он почне да игра 18. фебруара. Ако буде било понуда за Марка, то мора да се деси у наредних 10 до 12 дана. Ко буде у авиону за Кипар тај мора да остане овде", допунио је Марко Николић, прецизиравши да најбољи играч екипе Леонардо да Силва Соза "апсолиутно није у плану да оде".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар