Најглупљи разлози за отказ с посла

Посао није лако наћи, а понекад ни сачувати. Најгоре је остати без посла због глупе грешке, која се претвори у фаталну, поквари вам планове и уништи живот.

Свијет 20.01.2017 | 07:36
Најглупљи разлози за отказ с посла
Корисници “Редита“ навели су неке од “најглупљих примјера отказа“.

1. Били сте упозорени

“Сваке године током сезоне празника упозорим нове запослене да не краду поклон-картице купаца, ма колико били у искушењу. Пратићемо, а ако вас ухватимо да нисте послушали, бићете отпуштени. Наравно, сваке године бар један запослени украде и буде отпуштен. Иако им кажем да не раде то, они опет ураде.“

2. “Испливао“ са посла

“Један двадесетогодишњак, тек што се запослио, јавио је да неће доћи на посао јер је болестан, наводећи да мисли да има срчани удар. Пошто живи преко пута радње у којој смо радили, ми смо кроз излог, након неколико тренутака имали прилике да видимо како пакује ствари за плажу у свој ауто и одлази са дјевојком. Сљедећег дана је отпуштен.“

3. Лажирао бакшиш

“Разлог отпуштања је био тај што је особа покушала да фалсификује бакшиш на рачуну. Као да нико не би примјетио додатних 20 долара на рачуну.”

4. Пасивно-агресиван потез

“Један запослени је из љутње закључао другог у ормар. Он је из ормара позвао полицију, и био је веома уплашен. Да ли има потребе да кажем да је неком услиједио отказ?”

5. Отказ због само једног гутљаја

“Послужитељ у брзој храни добио је отказ јер је пробао пића која су гости наручили, а која су била у истој амбалажи, како би знао које је чије пиће...пробао испред самих гостију.”

6. Искреност вас неће увијек спасти

“Радио сам као супервизор на једном колеџу и једнога дана се прочуло да један колега има код себе џоинт. То је стигло до надлежног и када га је овај позвао на разговор и питао да ли заиста има код себе марихуану, он је одговорио: ‘Не, већ сам је попушио.’”

7. Отказ због чуђења

“Имали смо једног запосленог, који је имао око 22 године и није умио лијепо да говори енглески, па је неке ствари показивао рукама и гестовима. Он је константно једну 16-годишњакињу хватао за груди. Када смо га питали због чега малтретира тинејџерку, он је одговорио да су ‘толико велике да он једноставно није могао да повјерује у то’.”

8. Имала је само један посао...

“Отпустио сам радницу јер сам је ухватио како баца сребрно посуђе у контејнер, умјесто да их опере у аутоматској машини за судове. Она је била задужена за само један посао – да пере судове.”

9. Мултитаскинг

“Имали смо у фирми секретарицу која за 8 сати никада ништа није радила. Никоме није било јасно зашто и како, док на крају нисмо схватили да је користила свој компанијски и-мејл за пружање сексуалних услуга", преносе агенције.

Да ли ви знате неки пример?

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

***

20.01.2017 09:15

Отпустио је с' посла, није сала, он тразио, она није дала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ***

21.01.2017 10:29

Мозда би му дала, да је мала ал` ста цес, кад се расцветала.