Први рапорт Партизана из Словеније...

Без Божинова, реалан проблем са Ел Мониром, имамо приоритет у односу на Звезду! Марко Николић добро расположен по доласку у Порторож, где црно-беле очекују две контролне утакмице.

Фудбал 20.01.2017 | 11:30
Први рапорт Партизана из Словеније...
Партизан је стигао у Истру. После скоро десет сати вожње аутобусом, експедиција црно-белих допутовала је у Порторож, где ће до 25. јануара брусити форму у првом од два дела припрема за пролећну сезону.

Тим из Хумске 1 преселио се на јадранско приморје у етапама. Најпре се у раним јутарњим сатима у "Гранд хотел" сместио тренер Марко Николић, око 17.00 часова стигли су остали чланови стручног штаба и играчи. Не сви, јер касне нападачи Валери Божинов и Леандре Тавамба.

"Бугарски шпиц је оперисао непца, остао је у Београду да би извадио конце, његов долазак очекује се ујутру. Новајлија из Камеруна има проблем са пасошем", образложио је Николић, док смо у Партизану добили уверавања да ће Тавамба допутовати у току ноћи, заједно са спортским директором Ивицом Илијевим.

Далеко већи проблем за црно-беле, признаје то и Николић, је што током боравка у Порторожу неће моћи да рачунају на последњу зимску аквизицији, Мохамеда ел Монира. Либијац је морао да остане у Београду, јер није добио визу за улазак у Словенију.

"То је једини реалан проблем. Нов је играч, а радићемо доста на стварању начина игре, потенцираћемо ствари из првог дела сезоне, утврдити градиво и прећи у надоградњу. За то време Ел Монир губи тренинге и не прилагођава се екипи. Иако у "Земунелу" ради по програму који смо му оставили, то није исто као кад би био са саиграчима. Административне ствари су биле јаче од жеље да буде са нама. Душан Влаховић је повређен, то је виша сила".

Занимљиво је сазнање да је доласком Партизанове експедиције у Порторож, предвођене вођом пута потпредседником Владимиром Вулетићем, Црвена звезда - која се на Јадрану припрема од прошле седмице - морала да промени базу. Шампион Србије је досад тренирао на помоћном терену стадиона "Бонифика" у Копру (15 километара од Порторожа), али се преселио у Декани, пошто црно-бели уверавају да је за њих био планиран поменути терен.

"Били смо у инспекцији терена и срели смо Звездине људе на тренингу. Имали су несрећу да их задеси невероватно лоше време, јак ветар је дувао данимма, практично нису ни радили. А оно што су радили било је на вештачкој подлози. Не видим разлог да се ми због тога нарочито радујемо, морамо да гледамо себе".

Николић истиче да ће црно-бели бити миљеници времена.

"Најављено је да удари ветра сутра престају, очекује нас седам лепих дана. Терен је у коректном стању. Нико га није газио. За нас је и предвиђен, давно смо га резервисали и све термине утаначили. Могуће да смо имали малу врсту приоритета кад је та прича у питању", додао је шеф стручног штаба Партизана.

ЈЕВТОВИЋ И МИЛЕТИЋ САМО ДО НЕДЕЉЕ

Партизан ће током боравка у Словенији одиграти две пријатељске утакмице. У недељу од 15 часова ривал ће бити Копер, а у среду од 13.00 Горица.

Иначе, за први контролни сусрет Марко Николић ће моћи да рачуна на све играче које је довео у Порторож, а у понедељак екипу напуштају Марко Јевтовић и Немања Милетић, који ће бити део експедиције Б репрезентације Србије на путу у Сан Дијего, где ће 29. јануара одмерити снаге са Сједињеним Америчким Државама.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар