Изгледа да је готово: Ристић у Еспањолу! Звезди 1.800.000 евра!

Директор шпанског клуба Ђорди Лардин има само једну дилему...

Фудбал 20.01.2017 | 10:30
Изгледа да је готово: Ристић у Еспањолу! Звезди 1.800.000 евра!
Макаби или Еспањол, Еспањо или Макаби? Можда и неки клуб из Италије? На крају победу је однео тим из Примере. Менаџери и фудбалски радници користе поштапалицу да ништа није готово док се не потпише, али Црвена звезда је на пола корака, можда и мање, да оствари највећи овозимски трансфер. Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Михаило Ристић би у наредних неколико дана могао званично да постане члан Еспањола.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић, у изјавама претходних дана, није крио да је српски шампион у озбиљним преговорима са клубом из Барселоне око трансфера Михаила Ристића. Терзић је рекао, а ми додајемо: преговори су у завршној фази, а према појединим информацијама црвено-бели ће од младог универзалца инкасирати 1.800.000 евра.

Трансфер Ристића аминовао је и спортски директор Еспањола Ђорди Лардин који је претходних шест месеци марљиво скупљао документацију о квалитетима Михаила Ристића. Незванично се може чути да га је таргетирао после дуела младих репрезентација Србије и Словеније у Горњем Милановцу. На мишљење стручних људи из Еспањола није утицала ни чињеница да Ристић није имао блиставу јесен. Односно да је кубурио са повредама.

У Еспањолу су пресекли и решили да ангажују Ристића, али у клубу из Барселоне имају само једну дилему. Још нису решили хоће ли Ристића одмах прекомандовати у Барселону, или ће се послужити маневром Ливерпула који је оставио Грујића у Црвеној звезди на шестомесечну позајмицу. Уз клаузулу у уговору да има загарантоване минуте.

Ове зиме се причало да је Макаби јако заинтересован за услуге Михаила Ристића и да је спреман да плати више од Еспањола. Међутим, очигледно је пресудила жеља Звездиног универзалца. Он је, уочи новогодишњих празника, на питање где би волео да настави каријеру имао више него јасан одговор.
„У Шпанији. И тачка“

Ристић је једини преостали члан Звездине златне деце које је клуб промовисао лета 2014.године. На Јовићу, Грујићу, Јовановићу и Рајковићу српски шампион је зарадио 13,2 милиона евра.

Трансфер Ристића ће заокружити цифру на 15 милиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар