ШПА - Куп: Атлетико убједљив! Барса преживјела Сосиједад након 10 година!

Атлетико, коначно, убедљив! Гризман, Кореа, Гамеиро... Навијачи "јорганџија" који су дошли на трибине да гледају Куп краља нису погрешили. Ево и голова. Барса после ДЕЦЕНИЈЕ преживела Аноету! Каталонци први пут од 2007. савладали Реал Сосиједад у Сан Себастијану, у првој утакмици четвртфинала Купа краља.

Фудбал 19.01.2017 | 23:50
ШПА - Куп: Атлетико убједљив! Барса преживјела Сосиједад након 10 година!
Ова Куп децембарско-јануарска бонаца у Шпанији, где учесници шеснаестине, осмине и четвртине финала најмасовнијег такмичења одиграју чак шест мечева за два месеца, као да се ради о првенству, прија Атлетико Мадриду.

Вицешампион Европе успевао је одређене киксеве у Примери да превазиђе убедљивим победама над нижеразредним клубовима, а ништа другачије није било ни овог четвртка увече на "Висенте Калдерону", где је гостовао "храбри мали" Еибар, ривал из елитног ранга такмичења.

Реванш за седам дана у Баскији биће – формалност.

Атлетико – Еибар 3:0 (1:0), што је једна од убедљивијих победа црвено-белих ове сезоне.

С обзиром на то да су голове постигли нападачи Антоан Гризман и Кевин Гамеиро, који су ове сезоне најчешће играли по принципу топло-хладно, Симеоне ће имати због чега да буде задовољан пред наставак сезоне и далеко већа искушења која следе.

У стрелце се уписао и млади везиста Анхел Кореа, за радост 25.000 навијача на трибинама.

Ево голова...



Барса после ДЕЦЕНИЈЕ преживела Аноету! Каталонци први пут од 2007. савладали Реал Сосиједад у Сан Себастијану, у првој утакмици четвртфинала Купа краља.

Од 2007. до 2017. чекали су навијачи Барселоне победу свог тима у Сан Себастијану. И коначно су је дочекали!

Голом Нејмара из пенала у 21. минуту, екипа Луиса Енрикеа коначно је победила баскијски клуб у гостима и стекла предност уочи реванша четвртфинала Купа краља, заказаног за следећи четвртак.

РЕАЛ СОСИЈЕДАД - БАРСЕЛОНА 0:1 (0:1)

Домаћи су напустили терен љути на судију зато што је, утисак је, помогао Барселони и на асистенцију помоћника сигнализирао непостојећи офсајд Зурутузе, спречивши тако везисту домаћих да постигне изузетно важан гол.

Након "првог полувремена" овог двомеча, предност имају Каталонци, захваљујући поготку Бразилца:



Резултати четвртфинала:

У среду:

Алкорон – Алавес 0:2 (0:0)
/Ибаи 90, 90+4/

Реал Мадрид – Селта Виго 1:2 (0:0)
/Марсело 69 – Аспас 64, Јони 70/

У четвртак:

Атлетико Мадрид – Еибар 3:0 (1:0)
/Гризман 28, Кореа 60, Гамеиро 68/

Реал Сосиједад – Барселона 0:1

Реванши су 24. и 25. јануара, а полуфинала 1. и 8. фебруара. Финале је 27. маја и победник ће се пласирати у Лигу Европе, уколико пре тога није обезбедио пласман у то такмичење или оно квалитетније, Лигу шампиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар