Бундеслига спремна за видео-технологију!

Бундеслига саопштила је да ће од наредне сезоне бити спремна да користи видео технологију, која ће помоћи око доношења исправних одлука у спорним ситуацијама.

Фудбал 21.01.2017 | 17:00
Бундеслига спремна за видео-технологију!
Међународни одбор фудбалских асоцијација (ИФАБ), тела које је одговорно за фудбалска правила, тренутно с водећим лигама Европе ради на увођењу видео судија (ВАРс), који ће највероватније бити коришћени и на Светском првенству у Русији 2018. године.

Светска фудбалска федерација (Фифа) видео судије жели да користи само у четири ситуације - када би требало да се провери да ли је лопта прешла гол линију, у спорним ситуацијама око досудјених једанаестераца, односно да се провери да ли је фудбалер заслужено добио црвени картон и у случајевима случајне замене идентитета.

Бундеслига ће наредне године почети у августу, а у саопштењу се наводи да ће видео судије бити смештене на једној локацији на дан утакмица, попут видео судија у кошаркашкој НБА лиги и америчкој бејзбол лиги (МЛБ).

Почетком следеће године ИФАБ ће донети одлуку да ли ће видео судија бити коришћен на Мундијалу у Русији.

На Светском првенству у Русији видео судије ће највероватније бити стациониране на стадиону и биће подршка сваком главном арбитру на утакмици.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар