Званичници Србије нису прислушкивани

Парламентарна комисија за контролу рада Обавјештајно безбједносне агенције БиХ закључила је на данашњој сједници једногласно, да није било прислушкивања званичника Србије, те да су поједини неодговорни политичари ради личне промоције ширили дезинформације.

Босна и Херцеговина 19.01.2017 | 19:40
Званичници Србије нису прислушкивани
Предсједвајући Комисије Никола Ширић након сједнице одржане у сједишту Обавјештајно безбједносне агенције БиХ, изјавио је новинарима да је Комисија донијела једногласан закључак да је документ у који су имали увид, а који се зове "Дубински продор" односно "Акција Ушће", оригиналан и заведен у актима Агенције, али да је Агенција радила у складу са Законом.

"Није било никаквог прислушковања ни грађана ни функционера у БиХ нити ван БиХ", тврди Шпирић.

Члан Комисије Дарко Бабаљ истакао је да је увидом у све документе закључено да је све било у складу са законом и, што је најважније, да функционери Србије нису прислушкивани.

"Са господином Стевандићем који је објавио документе бавиће се неко други, а не ова Комисија", додао је Бабаљ.

Сви чланови Комисије истичу да је најважније да је недвосмислено утврђено да је Обавјештајна агенција радила у складу са законом, те да није било прислушкивања функцинера Србије.

Сада је на реду интерна истрага унутар Агенције, како би се утврдило ко је изнио документ са ознакон строго повјерљиво изван Агенције, коме је тај дукумент достављен и како је доспио у медије.

"Већ се зна ко су особе које су могле изнијети тај документ из ове Агенције и које су на тај начин прекршиле Закон", истиче члан Комисије Дамир Бећировић и додаје да је Стевандић само политичка марионета која је искоришћена да се документ изнесе у јавност.

Члан Комисије Садик Ахметовић сматра да у свему има елемената кривичног дјела, те очекује реакцију Тужилаштва.

Чланови Комисије за контролу рада Обавјештајно безбједносне агенције сматрају да је Изношење повјерљивог документа из сједишта Агенције могло да угрози безбједност у БиХ, те створи затегнуте односе између различитих безбједносних агенција и створи неповјерење према Обавјештајној агенцији БиХ која сарађује са многим безбједносним агенцијама не само у региону.

Поставља се и питање шта је био циљ ширења дезинформација о наводном прислушкивању званичника Србије - политичка промоција појединаца или нарушавање односа двије сусједне земље?


БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Нено

19.01.2017 18:56

Академик Бабаљ ме препаде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

19.01.2017 20:44

Оваква политицка громада је заслузила да сједи макар у француском или њемацком парламенту. стета да овакав кадар пропада у Сарајеву.

Name

Ис

19.01.2017 20:44

Оваква политицка громада је заслузила да сједи макар у француском или њемацком парламенту. стета да овакав кадар пропада у Сарајеву.

Name

Николо Шпиритузо

19.01.2017 21:01

Миле је скикно, вријеме је да мијењам дрес, можда да ставим жениног ми диде фес?

Name

Правда

19.01.2017 19:00

Ко другом јаму копа сам у њу пада.Знаци,Стевандиц да проуци КЗ БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

19.01.2017 19:13

Ствари су јасне, покусај дискредитовања српских представника у Сарајеву, тачније СДС-а тј министра Мектића и покусај пласирања вец излизане лажи да СДС ради против РС и срба. Слијепи извршилац: папак Стевандић, помоцници: кадрови СНСД-а у ОБА, налогодавац: Баја. Све похапсити и у затвор, неким и отказ, због сирења лажи, дезинформација, покушаја сукоба са сусједном пријатељском дрзавом ради ситних политицких поена. Папци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма зна се

19.01.2017 19:13

Зна се ко годинама сири дезинформације и лази о терористима мудзахединима пријетњама итд. Само да би завадили народе. Пукну неку супљу и направе белај измедју дрзава. А народ ко стока одмах вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалучанин

19.01.2017 19:19

Папак др.Стевандић ратни профитер, Милин послушник саслушати и затворити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

19.01.2017 19:31

Значи папак је и лажљивац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦХТУНГ ДИЦХТУНГ

19.01.2017 21:54

Осветољубив лик.

Name

Посматрац

19.01.2017 19:43

Спирицу нормално је да цес ститити ОСА у јер си њихов дузник, поцевси од запослења сина код њих па јос 7 цланова зениме и своје роднине и синова утицајних пријатеља. Поред тога "нису те прислускивали" ни кад си измио велику колицину новца УИО у иностранство. О Бабаљу ста реци сама његова слика и изговорене ријеци све говоре. Лијепа је то увезаност кад су интереси у питању па цак и Мектиц похвали Спирица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупост за глупости

19.01.2017 21:00

А како може једна група политичара да утврди да ли је било прислушкивања било кога??Група људи скрпљена и састављена из политичких странака који немају никакве веза са техником и методологијиом уређаја за прислушкивање...

ОДГОВОРИТЕ