Вучић и Меркелова и о стању у БиХ

Српски премијер Александар Вучић рекао је новинарима у Давосу да је њемачку канцеларку Ангелу Меркел И генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга упознао са последњим дешавањима на Косову из угла Србије.

Србија 19.01.2017 | 19:03
Вучић и Меркелова и о стању у БиХ
Како преносе београдски медији, Вучић је, након разговора са Ангелом Меркел, рекао да је са немачком канцеларком разговарао телефоном веома дуго, више од 30 минута.

"Разговарали смо о свим важним питањима у региону, наравно о Србији, Босни и Херцеговини, о нашим односима, о односима Београда и Приштине", казао је Вучић, додајући да су разговарали и о мигрантској кризи, али да се нису договарали о томе на који начин да то изнесу у јавност.

" Добили смо подршку Немачке за решавање проблема миграната и како и на који начин да што мање осећамо ту врсту терета, ту врсту проблема. Она (Меркелова) је рекла да ће се ангажовати да добијемо што већу подршку Европске уније и међународне заједнице, због посла који Србија обавља", казао је Вучић.

Нагласио је да су се сложили да је питање регионалне стабилности и питање како и на који начин реаговати и како да се предупреде лоше ствари.

"Чини ми се да сам покушао да објасним шта је то што се догађало и да не можете нешто да користите као довољан разлог за вођење наоружаних људи, јер где год има оружја, има и проблема", наглашава Вучић, наводећи да је спреман да разговара и да вјерује да ће то бити веома брзо, већ почетком следеће недеље.

"Ићи ћемо у Брисел, ми и албанска страна. Што се нас тиче, то није проблем. После разговора са Бајденом имаћемо и неких других контаката, вероватно и директних, и покушати да зауставимо сваку врсту нарастајућих тензија", напомиње премијер Србије.

О Бриселском споразуму Вучић је разговарао и са генералним секретаром Нато савеза.

Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Додо

19.01.2017 18:21

имаш ти довољно проблема у србији остави нас на миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет лаже

19.01.2017 18:35

"али да се нису договарали о томе на који начин да то изнесу у јавност" Опет лаже, опет нешта "усмено". Почео је ко Додик, изгледа одзвонило и њему...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

19.01.2017 18:57

и хоће ли ухапсити Бакира, Насера, Арифа и остале голобркане кратких панталона?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцко

21.01.2017 04:04

Они се брију бре у односу на брацу равногорце

Name

КОМЕНТАТОР

19.01.2017 19:25

Добио вучко од меркелове домаћу зада чу

ОДГОВОРИТЕ