Мектић: Ко је крив за случај "Ушће"?

Министар безбједности БиХ Драган Мектић оцијенио је изузетно значајним за односе Босне и Херцеговине и Републике Србије то што је Заједничка комисија за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ данас, а по окончању истраге, утврдила да ОБА ни на који начин није дјеловала противзаконито, односно да у свом дјеловању није предузимала било какве незаконите мјере и радње, као и да нису прислушкивани званичници Србије.

Босна и Херцеговина 19.01.2017 | 18:34
Мектић: Ко је крив за случај "Ушће"?
"То је веома значајно због тога што је у посљедњих неколико дана појединци, а ту прије свега мислим на Стевандића, Галијашевића и још 'неке тзв. експерте', тврдили да је било тајног, неовлаштеног прислушкивања, односно 'оперативног продора према Србији', оптужујући притом кадрове из реда српског народа у оквиру овлаштене агенције, а данас је то демантовано", рекао је Мектић у телефонској изјави за БН телевизију. 

Додао је да су дезинформације пласиране од појединаца утицале на односе двије земље на политичком и безбједносном нивоу.

Министар Мектић је изразио очекивање да ће након завршетка споменуте истраге Србија и БиХ наставити градити и унапређивати односе у атмосфери повјерења и на обострано задовољство.

Истовремено, позвао је надлежно тужилаштво да, сада када је утврђено да је документ ОБА-е законит, односно да ова агенција ни на који начин није дјеловала противзаконито, промтно реагује и утврди одговорност појединаца који су повјерљиви документ 'изнијели у јавност'.  

Подсјетимо, чланови Заједничке комисије за надзор над радом ОБА-е БиХ разговарали су данас у Сарајеву са челницима ове агенције о питањима у вези с предметом кодног назива "Ушће", а након састанка је истакнуто како је утврђено да није било прислушкивања грађана и функционера Србије.

Утврђено је и да је документ који је 'процурио' у јавност о активностима и контраобавјештајном дјеловању аутентичан, а најављено је и провођење истраге унутар ОБА-е због 'цурења' повјерљивих докумената у јавност.

БН телевизија

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ОБА???

19.01.2017 17:38

Агенцију у чијем надзорном одбору сједи један Шпирић, можеш комотно набити на К...ц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

19.01.2017 17:43

Стевандиц је изгубљен његов Мандат је задњи анд це ГА сутнути а СДС неце ГА висе примити

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦХТУНГ ДИЦХТУНГ

19.01.2017 19:28

Удбаш профитер, бездушни.

Name

НИКОЛА

19.01.2017 17:45

Како наредба остоји,али они ето нису мајкеми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

19.01.2017 17:46

И обавезно да се против оног прасца покрене истрага због сирења дезинформација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

узалуд труд...

19.01.2017 17:57

Радили су у складу са законом и нису прислускивали, је ли?! Куку Србину којег стити ОБА

Name

БОЉЕ НЕГО БАЈА

19.01.2017 18:53

Јадан је онај Србин, који још увјек вјерује да га штити Додик!? Он штити само СЕБЕ и свој капитал!!!

Name

ста сад

19.01.2017 18:35

дал це да се оснује затворска странка којој це Стевандиц да буде прецједник,како је данас нагласио Бабаљ бице весело и ако буде онако како комисија казе тај који је одавао податке тајне слузбе има да гули робију због тога. Издрзи Ненаде папци су уз тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина на крају

19.01.2017 18:41

а колико су дигли фрку на обу због наводног прислускивања...али ето истина изидје на видјело ,,,није вам успјело цхифути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

19.01.2017 19:16

Ма теби браво Мектицу али теско цес на крај са овим дусевним болесницима који смисљају рзане лази изаци на крај.. сутра це они одмах неку другу наци.. и сто је најгоре не одговарају за то..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мекетало

19.01.2017 20:00

Браво министре, ти једини радиш на добрим односима БиХ и Србије, само не знам како никога не ухапсиште због покушаја линча Вучића. Зашто сада тражите помоћ грађана, а имате све податке и вашу констатацију да је он сам све изрежирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.01.2017 20:36

Ко је од Срба из ОБА ставио потпис на предлог да се прислушкују званичници Србије? Да народ зна име тог људског несоја! Да окреће главу од њега и да зачепи нос кад га сретне на улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.01.2017 21:11

Ма безвезна прича. План постоји, али ми ето нисмо прислушкивали. Као да се сви иза леђа копчамо, па да поверујемо овој јалијашкој фори.

ОДГОВОРИТЕ