Света водица замјена за причешће

Православи храмови на подручју Епархије шабачке Српске православне цркве, која обухвата подручја градова Лознице и Шапца, општина Крупањ, Љубовија, Мали Зворник, Коцељеве, Владимираца, Богатића и дела Обреновца, на Богојављење су препуни верницима, старим и младим.

Србија 19.01.2017 | 17:16
Света водица замјена за причешће
По посети верника храмовима, њиховом расположењу и амбијенту, како каже за "Новости" епископ шабачки Лаврентије, "Бог се, заиста, на тај начин јавио".

Током читавог дана људи долазе у цркве и узимају свету, богојављенску водицу, која је, после светог причешћа, највећа црквена светиња-објашњава протођакон др Љубомир Ранковић.

"У доба `старе цркве`, они који из било ког разлога нису могли да дођу на свето причешће, узимали би свету водицу, која је замена за свето причешће.



Процењује се да је на Богојављење у овом делу Србије, у храмовима било више од 50.000 верника, што је "посета над посетама, до сада незабележена".

"Срећан сам и радостан што сам сведок овакво дивних слика из наших храмова и што сам на челу ове Епархије", каже епископ Лаврентије.

БН телевизија (В. М.)

Коментари / 0

Оставите коментар