Видео - Уочи дербија на Сан Сиру: Сјећање на сумњив пораз Наполија и гласине о утицају мафије...

Марадона уверава - није било намештено!

Фудбал 19.01.2017 | 16:00
Видео - Уочи дербија на Сан Сиру: Сјећање на сумњив пораз Наполија и гласине о утицају мафије...
Последњих година Милан није био овако близу. Сам врх је можда још далеко, али Росонери после дуго времена изгледају конкурентно бар за Лигу шампиона. Колико им заиста недостаје показаће и суботњи велики дерби са Наполијем на Сан Ситу. Баш тим поводомГазета дело Спорт је данашњу насловну страну украсила интервјуима легендарних фудбалера два тима. Марком ван Бастеном и Дијегом Армандом Марадоном.

Прослављеног Аргентинца овај последњи узлет Росонера не узбуђује превише.

"Онај Милан из прошлости је заувек нестао. Наполи је данас супериоран у смислу игре, састава, индивидуалаца... Може да добије ово. Додуше, похвале Винченцу Монтели на послу који ради са овим младим тимом, али ја сањам велики Наполи. Онај који се увек бори за друго или треће место. Трибине на Сан Паулу заслужују скудето. Навијачи заслужују. Недостаје само играч какав је Аркадијуш Милик у топ форми и мало дужа клуба. Нема много клубова који у саставима имају Месија или Роналда па да они сами добијају утакмице", самоуверено ће Марадона.

Додуше, много је мирнији када говори о шансама да се угрози Јувентусова доминација.

"Шампионска трка је отворена, али Бјанконери имају нешто што други клубови немају - најбољи тим у лиги. Мислим да ће издржати до краја. И то без проблема".

Наравно, морао је ту Марадона да се дотакне и трансфера Гонзала Игуаина из Напуља у Торино.

"Нема сврхе говорити о томе кад је већ готово. Погрешио је што је то урадио иза леђа навијача. Да је све радио јавно вероватно га бар не би мрзели".

Али да се вратимо на окршај Милана и Наполија. У Марадонино време били су то спектакуларни дуели. Сећа се Дијего добро. Ван Бастена посебно.

"Био је најелегантнији гирач кога сте могли да видите. Како се кретао... То нисам видео нигде. За мене, он је најбољи нападач који је играо у Италији", хвали Марадона.

Присетио се и једног окршаја о коме се много причало. Наполи је те 1988. године водио са 2:0, али је Милан на крају славио са 3:2, а медији су писали да је и мафија умешала прсте у такав исход меча.

"Камора није пришла ниједном нашем играчу. За све године у Напуљу то нисам видео.  А та фантазија да је председник Корадо Ферлаино продао утакмицу? То је чиста фантазија. Па ми смо били тамо доле на терену.  Желели смо победу, није нам пало на памет да продамо утакмицу, али у другом полувремену... Ван Басте, па Руд Гулит... Милан је тада био најјачи. Нема ту говора о Камори", уверава Марадона.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар