Лавина затрпала хотел, има мртвих

Претпоставља се да је до тридесет људи погинуло у малом хотелу у средишњој Италији након што се у сриједу навече лавина, за коју се претпоставља да ју је изазвала серија потреса током јучерашњег дана, обрушила на хотел, јављају талијански медији.

Свијет 19.01.2017 | 10:30
Лавина затрпала хотел, има мртвих
Хотел у централној Италији остао је затрпан снијегом након што се у сриједу покренула лавина, највјероватније узрокована низом снажних земљотреса.

Према посљедњим информацијама, спасиоци трагају за више несталих особа, док се у хотелу Ригопиано у Песцари налазило најмање 20 гостију и чланова особља, јављају италијански медији.

Како јавља ББЦ, више особа је смртно страдало.

Поједини италијански медији пренијели су информацију о томе да је из хотела дошао најмање један СМС у којем су гости позвали помоћ додавши како ће у противном умријети од хладноће.

Последње информације из Италије указују на то да је за сада само једна жртва лавине успешно извучена из лавине, док се осталима, међу којима има и дјеце, интензивно трага.

Подсјећамо, Италију је у сриједу у само 12 сати погодило више од 60 земљотреса, од чега су четири спадала у групу озбиљнијих који могу узроковати мању материјалну штету. Најмање једна особа је погинула од посљедица потреса.



(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тито

19.01.2017 12:01

Жаоми људи увијек сам тврдио да су зимски спортови опасни

ОДГОВОРИТЕ