Џикић: Изгубио сам опкладу за навијаче!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да су његови кошаркаши "превише мекано" почели утакмицу против АЕК-а, као и да је пораз донекле последица умора.

Кошарка 19.01.2017 | 08:15
Џикић: Изгубио сам опкладу за навијаче!
"Хвала људима што су дошли и напунили Пионир. Изгубио сам опкладу за број навијача и баш ми је драго што сам је изгубио. Хвала им што су дошли и бодрили. Знам да нису задовољни, нисмо ни ми, али овакве ствари се дешавају. Ја не бих причао много о судијама, али било је чудних момената. Не причам о критеријуму, него о димензијама терена", рекао је Џикић

АЕК је вечерас практично све време водио, а Партизан у финишу није успео да искористи прилику преокрене.

"Не свиђа ми се како смо отворили утакмицу, јер су нам дали четири тројке. Знаш да ће да буде туча и отвориш мекано. После тога су они контролисали утакмицу...Гледаћемо видео ове утакмице, али немамо много времена, чека нас ФМП. Не догађа се ништа чудно. Неки играчи су ушли у умор. Да има других, играли би они", рекао је Џикић.

Тренер Партизана је после новинарског питања рекао да има пуно поверење у своје играче који су вечерас играли завршницу.

"Што се тиче краја, ја искуснији састав немам. То су исти они играчи који су побеђивали неизвесне тавршнице. То су људи у које највише верујем кад се ломи. Немам генерално неких замерки. Увек може паметније", рекао је Џикић.

Он је казао да још не зна да ли ће Џамонт Гордон поптисати уговор, већ да ће се то знати после тестова.

"Нисмо донели одлуку. Он је дошао на пробу, није потписао уговор. То је јасно од првог дана. Видећемо у каквом је стању и да ли је здрав. Ван форме је, али то нама не смета. Апсолутно најважније је да ли је здрав, све остало нас не занима", рекао је Џикић.

Тренер АЕК-а Јуре Здовц оценио је да је ово велика победа за његове кошаркаше, који су протеклог викенда изгубили од Ариса са пола коша разлике у полуфиналу грчког купа.

"Ово је велика победа за нас, мислим да ми је ово први пут да сам победио против Партизана у Београду. Добро играмо у гостима у последњих месец и по дана. Драго ми је што сам убедио играче да забораве тежак пораз од Ариса у грчком купу. Партизану желим све најбоље. Имају сјајан тим и сјајног тренера. Дугачка је сезона, имају много победа до сада, а биће их још до краја", рекао је Здовц.

Тренер Партизана признао је да постоји могућност да стигне појачање на центарској позицији, па и неки други спољни играч, уместо Гордона.

Црно-бели за викенд дочекују ФМП у оквиру 19. кола АБА лиге, па гостовањем Сасарију стављају тачку на групну фазу ФИБА Лиге шампиона.

Онда им следи серија дерби мечева - против Будућности, Црвене звезде и Цедевите, с тим да ће између Звезде и Цедевите, највероватније, играти прву утакмицу 1/16 финала Лиге шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар