Бурсаћ: Вријеме је да одеш, Милораде

Након што је амбасадор Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини Морин Кормак саопштила да су предсједнику Републике Српске Милораду Додику уведене санкције због непоштовања одлуке Уставног суда Босне и Херцеговине о забрани организовања референдума у Републици Српској, настао је тајац.

Република Српска 18.01.2017 | 22:59
Бурсаћ: Вријеме је да одеш, Милораде
Сви су чекали Додикову изјаву и добили је у млаком коментару, у којем је устврдио како је он то "очекивао". Са друге стране Дрине јавио се и премијер Републике Србије Александар Вучић, који је рекао како посједује такву информацију "од Американаца".

Како протумачити читаву ову ујдурму? Врло једноставно.

Милорад Додик успио је понизити ионако понижен народ у Републици Српској. Успио је изоловати више од милион људи, осрамотити их и девастирати им животе. Дабоме, њему санкције САД-а ништа не значе, али народ, који преживљава од транши Међународног монетарног фонда и милостиње Европске уније, и даље ће се клањати свом асасину.

И тај пук тек кад почне коријење глодати организоваће свесрБско такмичење у "покрету отпора против Додика". До тада, уз инат здравом разуму, гледаћемо великосрБски великопаћенички жртвени самоубилачки терор, који ће крезава раја заробљена у косовском миту својом дјецом плаћати.

Платио је читав један народ

И не само то. Ове постизборне тренутке (у Босни и Херцеговини и Америци) Додик ће доживјети као мању неугоду и још веће бустовање националног мишића. Биће посебно занимљиво гледати његову Радио-телевизију Републике Српске, која ће од великог вође параде, заговорника сецесионизма, референдума сваке врсте, инстант створити Милорада Додика великомученика, правовјерца у борби против пансрБске завјере.

Звучи вам познато? Звучи вам милошевићевски с краја прошлог вијека? Управо тако! Тада је читав један народ платио девастирање зарад опстанка на власти једног тиранина. Много мучан и готово ископиран сценарио.

Да ли је могуће да један народ у мање од двије деценије генерише клона и себи створи исти суицидални сценарио? Могуће је, али не треба оптуживати народ. Дабоме, далеко је од правдања, али ипак...

Дакле, више од милион људи двије деценије талац је политике једног локалног вулгарног прагматика, који је из пуке потребе склизнуо у национализам. Себичлук, самовоља и егоманијакална потреба останка на власти коштале су Републику Српску самоуништења.

Упамтите, неће ту Републику Српску уништити нити НАТО трупе нити Америка нити ЕУ... Ако јој ко мачем о глави ради, то је полтика Милорада Додика. Политика камиказе, који је стјеран у ћошак. Правовјерни ће рећи "Америка га је довела на власт, Америка ће га и склонити"... Има ту истине, само што у овој тужној балканској скаски није морало бити тако.

Ствар психијатрије и психологије

Није Додик морао да се од економског предузетника прометне у локалног националисту, који је трн у оку сваком здраворазумском бићу. Или јесте? Ако јесте, то је већ ствар психијатрије, социјалне психологије и психологије маса.

Болест, као и свака, пред фаталном дијагнозом, рећи ће народ, могла се предвидјети и зауставити. Дабоме! Али, није било "демократских капацитета", није било "усаглашеног мишлљења", није било "заједничких ставова"... Са свим овим морају да се носе људи који су хеликоптерима и тенковима створили "дашак свјежег демократског вјетра на Балкану".

Али, има наде! И сада, као и увијек, треба поновити мудре ријечи једног човјека:

"Богату земљу, поносне људе си опустошио, везао за Азију, натјерао свој народ да у рату против цијелог свијета гине за спас човјечанства од новог свјетског поретка. Вријеме је да подвучеш црту испод своје владавине. Твој народ те више не жели. Ту ти сила не помаже. Учини бар једну услугу Србима - пусти их да слободно кажу да хоће растанак с тобом. Твој интерес и српски интерес овдје се разилазе. Ти иди лијево, а Срби нека иду право."

Видите како је живот чудна ствар и како вас дијалектичка нужност пронађе. Није ово написао нити Зоран Ђинђић нити Чедомир Јовановић нити неко из несрпског корпуса. Да, да, погађате, ово су ријечи Милорада Додика у писму упућеном Слободану Милошевићу почетком вијека.



Ово су ријечи које као ехо одјекују у бубним опнама Додиковим ових дана. Он их се боји, а у свити нема ниједног новог младог Додика јуниора да му их каже. И ту је сва његова незгодација. И ту је сав сумрак система. Милорад Додик отићи ће овако или онако, уставно или прије времена до 2018. године.

Послушај и прочитај самог себе

Само... Само што је за двије деценије направио камарилу послушника, који нису у стању да подигну главу и виде нешто даље од бањалучке провинције. Додика, који је осрамотио свој народ, нажалост, нема ко да замијени. А, мораће. Овако или онако. Што прије, то боље.

И зато је у доба срама посве ефемерно Додиково размишљање на тему "Само да дође Трамп, па да ме ослободи муке и окова..." Ем је то политички дубоко инфантилно, ем је Трампу Додик познат колико и монетарни систем Киргистана, ем се нико у америчкој администрацији неће бавити ефемерностима типа "случај Додик".

И зато, одлази, Милораде, јер, као што Милошевићу поручујеш док си био при здравој памети: "Ако у теби има снаге, осјећаја части, кајања или стида, изабери покајање, затражи опроштај од свог народа и иди. Има ко да води Србију тамо гдје би већ била да није било тебе. Вријеме је да одеш, Слободане."

Милораде, све си рекао. Обрукао си свој народ за све паре, три генерације унапријед. Промисли гдје би била дјечица напумпана национализмом да није било твоје мождане, духовне, националне и материјалне перипетије. Ако ти нема ко рећи или написати, послушај и прочитај самог себе.

Вријеме је да одеш, Милораде!

Аутор: Драган Бурсаћ

Коментари / 105

Оставите коментар
Name

Јанго

18.01.2017 22:04

Не окреци се куме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

18.01.2017 23:03

Милорад це опет бити побједник на изборима. Њему остаје да и даље обецава независност и отцјепљење Српске од Босне а Срби ко Срби,они би то највисе зељели, опет це гласат за њега. Баја це тако јос пар мандата, са некаквим анкетама прогорат и то је то. Отприлике 2030 кад изгуби СНСД јер се Баја пензионисо,те године,Српска це имати око 137 хиљада становника.

Name

днк

18.01.2017 23:42

Једнога дана , за годину,двије ,пет - неће више главни бити Миле Додик!Шта ћете онда залудјени полтрони???

Name

лијан

19.01.2017 06:30

Све странке унистити

Name

19.01.2017 06:46

Бурсац је скроз у праву кад казе да Срби у РС са Додиком имају исту ситуацију као Срби у Србији са Милосевицем. Обојицу је произвела нека велика сила, и обојица су припадала, или прападају, истој медјународној завјереницкој организацији. Ово су голи факти, само сто мало ко о томе писе или прица.

Name

Странац

19.01.2017 08:30

Мала исправка текста. Није Додик упропастио више од милион људи него више од милион кретена и идиота. Само идиоти могу да трпе овакву власт. И коме уопште писати овакве текстове. Нека вам је пријатно младо коријење у прољеће.

Name

ЦООЛ

19.01.2017 08:42

ДНК, не брини, пронаћи ће они друго божанство. Битно је да се некоме увлаче. То им даје смсао ...поданички менталитет

Name

Даринка Шипово

19.01.2017 09:25

Наши народи (ту мислим на све у БиХ) су појединачно и колективно свјесно стављени у позицију дужничких робова. Исто се, наравно и још више, односи на наше "водеће политичаре". По принципу "дуг је зао дуг", повјериоци (зна се кпоји и одакле) уцјенама управљају својим дужницима. Позната свјетска формула, и ништа ново. Да ли се икад ико (јавно и аналитички) осврнуо на то ко колико микрокредних организација има у БиХ, ко су им власници (према мојим информацијама доста их је у власништву наших водећих политичара и њихових слуга), и под којим условима (каматама) одобравају кредите напаћеном и излуђеном народу. Подсјећам да су камате за банке на свјетском тржиђту новца и капитала 1-2%. Наше микрокредитне организације кредите (уз жиранте или хипотекарне) дају по 15-20 % (рачунајући и торшкове, што се своги на исто). Обичан грађанин је излуђен јер: а) мора да узима такве кредите јер нема посла, или од плате не може себи да приушти оно што сав нормалан свијет има, и б) мора да се прода ђаволу и прихвати понуде (посао, итд.) које му дају владајуће странке. Под условом да он и читава његова ближа и даља фамилија за њих гласа. Зато ми не смијемо оптуживати народ (као што многи чине) него оне који су га довели у такву ситуацију. Или гријешим ?????

Name

Буги

19.01.2017 09:49

Све је то политика намјерно је под санкцијама вријеме да се повуче пун пара и само то треба изрезират пред народом а ми смо наивни да све вјерујемо видим да смо насјели. прво нек врати шта је узео па онда нек иде .

Name

Са Орловића дува ли, дува

19.01.2017 09:58

Добро рече Константин савић наши миљеници од водећих националних политичара (Додик, Изетбеговић, Човић) се све договарају како би пљачкали народ. Сјену пред изборе и договре се ко ће кога, зашто и кад нападати. А нардо наиван. као и '92. Видјели смо шта нам је то донијело. Зато, народе, памет у главу и гузи...у уза зид

Name

Буквар

19.01.2017 10:17

Честитке Бурсаћу за текст. Поред овог, мени је симптоматична била изјава Додика да је он под санкцијама америчким већ неколико година. Или тако нешто. Ја мислим да то није фигуративно и да је то тачно. Ако је тачно, како је неко могао да се кандидује на највише државничке функције, а да истворемено буде под санкцијама навеће свјетске силе. Он је годинама, значи и по том основу, обмањивао гласаче (осим оног што их је на разне начине "подкупљивао"), и цијелу земљу и народ држао као таоца. Очигледно је да је од Грегоријана па до Цормакове УСА има "резерве" према РС. Сад видимо да је Додик био разлог томе. Довољно разлога да и због тога поднесе оставку. А знамо, и рекоа је, да неће

Name

Лисица и Рода

19.01.2017 16:24

Додик ће се и из овога извући. Стари је то лисац и трговац. На трговини и лукавству је постигао све. Проблем су му незаситос и грамзивост, и то га је често доводило у сукобе са околином, па и најближим сарадницима. Није он без везе и покрића (леђа) лајао на цијели свијет, па и на највећу свјестку силу. Намјерно су га пустили с ланца, али и дали му прецизна упутства како треба да се понаша. Ал'. наш балцански човјек је такав. Чим му даш слободу и одвежеш му брњицу, прво се осили (добро поткожи), па онда почне га уједа све око себе. Укључујући и господара. Господар у почетку мисли да се он игра, и да је то само представа за јавност али, како вријеме одмиче, увиђа да се ствар отргла контроли. Почне да га опомиње, и да понеку пацку, и то штићеника разбјесни. Окрене се у круг и одмах нађе новог господара, који једва дочека да придобије наклоност дресираног потчињеног. Даља прича вам је већ веома добро позната, као и мени

Name

Осовина Дрина

19.01.2017 16:32

Чујем, из веома повјерљивих извора (али не Васковићевих), да се на ту вијест Зорана буквално разбијеснила. Ко је смио да се дрзне да јој дира некадашњег професора, а садашњег ђака (знате; мала је напредовала). Из тих разлога под хитно сазвала ванредну сједницу Вијећа троуглова (правилног облика), с намјером да се то питање хитно расправи. Негдје је карика пукла и неко није био добро информисан. Сав Троугласти Београд на ногама, и тражи се карта више да би могао да се пређе мост који повезује Исток и Запад. Не само симболично....

Name

Зијо Делиц

19.01.2017 17:26

Све док идиоти ,уздизу совинисте и радикале,неце бити БиХ добро.Ови сто као фол,патриоти и саде мрзњу другима и својој дјеци,тумараце лудилом и неким својим бајкама.Висе се неки брину за Додика,Изетбеговица и Цовица ,него о својој родјеној дјеци.Да није оваца ,неби било ни овна (Додика).......на равно мислим и на друге нације .

Name

цинизам

20.01.2017 14:19

Без да га правдам, чак напротив. Али значи ли овај текст да је увлачење Западу једина права алтернатива за све нас?

Name

Бранко

20.01.2017 14:38

Свака цаст господину Бурсацу, али мислим да је све то узалудно, јер Срби јос нису схватили да непријатељи Српске Бога моле да Додик остане на власти, јер то је идеалан нацин да се унисти Република Српска. Вријеме це показат, али мислим да је Додик и постављен како би унистио Српску.... надам се да це српски народ то увидјети, као сто је увидјео и непријатеља Милосевица

Name

ронхил 100с

18.01.2017 22:05

Довидјења Милораде ! Спавас ли мирно Цвијановиц Зељка????

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ОСТАЛИ

19.01.2017 04:23

Сви оплели по Мили, и треба отици али ста је са полтронима који га дрзе на власти типа Павица, Стевандица и других прелетаца. Није само Миле, Миле.

Name

Херцеговина

19.01.2017 07:25

Немас ти појма пријатељу.Миле звани Црна листа не може се више кандидовати за предсједника РС. Дрзнуо се Баја па и он формирао Своју Црну Листу. А сада нека види како је.Сада ће амери зовату Павића и Ђокића и упозорити их да се држе подаље од Баје.

Name

Логика

19.01.2017 07:50

Прелетачи па папци па ће постти покајници. И даље ће сисати народу крв.

Name

мали боро

19.01.2017 10:23

Све це нас и њих Баја да купи. То је господар РС. Има толико пара да це да влада наредних 1000 година. Сељак је то из Бакинаца са којим смо се салили а он нас зајасио и сада га нико висе не скиде.

Name

Сто Јест Јест

18.01.2017 22:08

Никада нису били јунаци. Само су нам наредјивали напад пq пивлачење. Дјеца изгину а он каже рат је. А сада кукају и боје се за своје животе. Гдје нам је обећана шума свим борцима? Шумско газдинство је требалобити бирачки ад а акције по ранама и данима на ратишту! Дудан је исто видио свог посла и шверцао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пссс

18.01.2017 22:59

Не млати глупости, нисмо ратовали због шуме, .... То је господа, поздрав за вође и цивилне и војне

Name

Бакир

18.01.2017 22:10

Пајдо пјевање је закон ухвати се микрофона и под сатор и запјевај скинусе ме немогу ни на инаугурацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

19.01.2017 08:10

Кад умреш није ти тешко јер не знаш да си умро. Тешко је другима. Тако је и кад си глуп.

Name

дјода

18.01.2017 22:10

Доста је , иди својим путем остави нас - па како нам буде !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦОРКА

19.01.2017 07:26

Гдје да иде? Једино у ЦОРКУ! Доста нас је уназадио и он и његова ДРУЗИНА. СВИ У ЦОРКУ! Знамо ми по насим опстинама ко му је друзина. ЦОРКА!

Name

Милос

18.01.2017 22:17

Свака ти је на мјесту брате Србине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

19.01.2017 08:46

Боље звуци: "Свака ти је на мјесту Драгане."

Name

још неки

18.01.2017 22:26

Што прије, то боље за све, али бих мозда још неки из Сарајева требали дати оставке, па да овај народ мало продише послије висе година притиска у ушима

ОДГОВОРИТЕ
Name

слазем се

18.01.2017 22:54

Истина друг,,Босњак сам али ко год води овакву политику треба га отјерати па ако треба и силом,,треба то потјерати каквом моцугом и у б.луци и у сарајеву,,а народ пустити нек зиви,,,али исто тако и народ мора поцети сам од себе,,ко је крив нек одговара таман био мој најблизи..правда за све

Name

ееееее

18.01.2017 22:31

Стани мало лоло , нема ићи нигдје треба прво јастук сажвакати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

19.01.2017 06:37

Да није залосно било их смјесно , а обавезно да поведе и ове остале колеге сасобом Човић , Изетбеговић итд

Name

роле

18.01.2017 22:32

А,који је ово анонимац?драган из Патковаце? Сто је висе клевета и лази,Додо нам је милији и дрази..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикљо

18.01.2017 22:43

Ради овог коментара, Роле сви те Срби воле

Name

Бања Лука

18.01.2017 22:59

Роле теби нема помоћи

Name

Лука

18.01.2017 23:03

А ко си ти резимски неписмени боту?

Name

ре роле

19.01.2017 00:24

Благо теби .....

Name

несто гледам

18.01.2017 22:32

Несто гледам није се прије тресо,нормално сједи и прица,данас кад зине видис да се гуси ко да му је притисак 300.Бојим се да га лијеци папак Стевандиц а то му није паметно,знамо да је просле зиме колико се сјецам изненада био на клиници у Тузли ал нисмо добили информацију ста је било.Ово данас како га гледам дрзи говор а ко да се губи да се сад пријави на гранд код Сасе Поповица не би га примио ем се гуси док пјева ем се љуља ко да це да падне не цупка нит даје емоције у музику ко да га је сатрала сва ова ситуација и на њу нема одговор. како год да буде дани су му одбројани,има висе опција ал ни у једној неце остати ста год да сада прицао.Ни једна му пјесма висе није хит,остаје му само да предје на Илахије и касиде јер ако додје до друга му Мевлида могу ста и запјеват у паузи док планирају нападе на одлазецу америцку администрацију

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

19.01.2017 05:51

Иде он на Гранд. Добио матрицу за "Проклета је Америка".

Name

Тито

19.01.2017 06:39

Нек' се пријави и на шоу никад није касно

Name

Бранко

20.01.2017 22:16

Мислим да о свему моги да се слозим, али ако би призељкивао некоме болест, па био то и Додик, не бих могао бити хрисцанин, а јос мање православац. Наси корјени, али они исконски православни су против и помисли зла, а камоли да га некоме уцинимо, па био он муслиман, католик, будиста, или цак Милорад Додик. У рову сам провео преко 3 године бранеци Републику Српску, али дан данас имам пар истинских пријатеља са друге стране нисана (да, правих доказаних пријатеља), јер ко се искрено борио, наорузан на наорузаног, он схвата о цему писем. Ни данас не могу презалити сто је руководство Републике Српске подлегло ратним профитерима типа Аркан и сто су из војске РС-а протјерани скоро сви муслимани и католици који су били одлицни борци, а многи су хтијели добровољно прихватити православље, медјутим, тузно је да нисмо знали као народ искористити предност и кренути стазама насих дједова који су били пуно паметнији од нас. Дакле, свјестан сам да нас Додик води у провалију, али не бих му позелио лосе здравље, као ни Бакиру или Драгану Цовицу, мада су сва тројица тотални промасаји. Народ (и) их могу смијенити ИЗБОРИМА и мораце ако мисле опстати на брдовитом Балкану.

Name

Михаило Микиц

18.01.2017 22:35

СРБски Народ у БиХ је сам себе уздигао и понизио. Уздигао се попут Светих Богоотаца и Предака наси у Небеске висини и тако убројао у Небески Народ када је смјело и одлуцно кренуо у борбу против дјавола у слуге његових за Крст цасни и Слободу златну, а понизио када је своју крвљом извојевану Слободу препустио и предао у руке другима, својим политицарима који су некада били вјерни и прослављени цланови УДБЕ и СКЈ. Цаст изузецима за које ми незнамо. Због тога Милирад Додек као Пресједник РС није могао никога осим себе нити да лазно уздигне нити стварно да понизи. СВАКО СЕ САМ УЗДИЗЕ И ПОНИЗАВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мицкy

18.01.2017 22:50

Терапију па спавај

Name

Ре Михи

18.01.2017 23:22

На чему си ти?

Name

Ре

18.01.2017 23:31

Опет си заборавио терапију цццц

Name

БОБА

18.01.2017 22:42

ТЕКСТ ЈЕ ЕКСТРА И СВИ ИСТО МИСЛЕ,САМО НЕЋЕ ДА ПРИЗНАЈУ ОДГОВОРНОСТ КОЈА ЈЕ ОГРОМНА!? КОРМАКОВА ЈЕ ФАНТАСТИЧНО РЕКЛА НАРОДУ ТРЕБА ЕКОНОМИЈА СВАКА ЧАСТ НАРОД ТРЕБА ДА ЖИВИ ЖИВОТ ЈЕ ЈЕДАН А УБРЗАНО ПРОЛАЗИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

19.01.2017 07:06

Кормакова је "фантастицно" рекла да треба Економија , апсолутно тацно медјутим Кормакова нема појма о Економији ко и вецина Будзетлија. Економију неправе Политицари вец Инзињери, Иноватори, Економисти, Трговци ..., а невидим ни у РС а ни у ФБиХ стварну вољу ни способност било које Политицке Партије да се Политицки подстакне Економија и отварање радних мјеста. Подстицаји од 3000-4000км по радном мјесту су висе него смијесни. А на Примјер Зељезница РС која је застарело превозно средство субвенионисе се са 25.000.000км годисње то је за 4 године 100 милиона марака , за те паре би се отворила Фабрика са 5000 радних мјеста и била би само одрзива.

Name

Репо Послови

19.01.2017 08:12

Слазем се Боба, ми као народ треба да погледамо унапријед, да покусамо економски да се ојацамо, а тада нем неце нико дисати за врат, неце нам бити потребне лазне патриоте да нас прво заваде па онда да бране, вукуци нас у амбис а ститеци својхе дзепове.

Name

#

18.01.2017 22:48

Бурсаћ затражио бајину оставку. С друге стране, опозиција је затечена, нису се сјетили затражити оставку љевчанског баје, а ако је не да, организовати демонстрације којим ће га коначно отјерати. А разлога је милион!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пипа

18.01.2017 22:49

Е госпдине Бурсац гдјеси био досад мада није касно али конацно да неко проговори зиву истину у слово.Ја се сјецам добро додиног безобразлука тих година стара изрека ко ради о тудој глави брзо му се обије о његовоу.Тада ти је миле био циљ само се докопати власти по сваку цијену и успио си мислим да те је сада срамота стаси тим тада прогањаним људима цинио закуцала правда и на твоја врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

******

19.01.2017 07:34

Нисте цитали раније Бурсацеве текстове ,браво за текст.

Name

дајке

18.01.2017 22:49

Засто се не договоре ,нема дирања РС бице ето БИХ .....све то ставити На папер И потписати... мирна Босна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2017 23:33

Па ко дира Републику Српску? Ко је укида или ста вец? Засто падас на додина подметања како неко дира Српску?

Name

Ре Ре

19.01.2017 02:18

Напад на дан кад је Република Српска основана је напад на Рапублику Српску. Стално настојање за одузимање њених надлежности су напада на Српску.

Name

Репо Послови

19.01.2017 08:16

А стално предавање надлезности на ниво БИХ од стране Снсд је јос веци напад на Реп Српску! Константна пљачка и отимање, девастирање сопственог народа је јос и веци напад на Републику Српску.

Name

Ре

19.01.2017 15:40

Нико не дира РС, застицена је Дејтоном као и БиХ. Не падајте безвезе на глупости.

Name

Канууу

18.01.2017 23:00

Хе хе дала баба динар да удје у коло,а три би дала да изадје ал немозе......Нико није вјецан нити је иција до зоре сјала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЈОН

18.01.2017 23:12

Ја мислим да српски народ мозе напријед ици само ако се спусти на земљу и не мисли да је несто посебно на овој планети и сто прије се ријесити политицара који заговарају тензије са комсијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

19.01.2017 08:17

Добро јутро, ово изнад нас је небо

Name

Ево Само Што Није

18.01.2017 23:22

Само сто није! Оставку му траже људи који не могу 15% на изборима да пређу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

20.01.2017 16:43

Хахахахy бас тако.......папак до папка трази оставку......

Name

Новинар

18.01.2017 23:37

Ал це бити фрапантних вијести кад баја падне па се поцне одмотавати клупко организованог криминсла, сто у РС сто у Федерацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Референдум

18.01.2017 23:40

Ево и Мевлид се солидарисо са Додиком, казе Јасаревиц и он је казжњен због сукоба са једном амбасадом

ОДГОВОРИТЕ
Name

хајдук

19.01.2017 01:06

Послије рата имадосмо младост, фабрике, струцњаке, новац. Имали смо вољу да кренемо напријед, имали наду. А сад !? Погледајте оставстину владавине Милорада Додика!!! Нигдје ниста. Али не моземо реци да нам није оставио. Оставио старце биједу, кредите, тајкуне, Није Миле Сам. Сви они партијски полтрони који су мислили да нема краја. Који су се сакривали иза моци Додикове, а ниста И'м свето било није. Узели све, И у цркви из кандила уље нине могло остати. Патриота !? Он би И војску да спрема. Голу, босу, гладну а немамо гдје но працку направити. По је могао само Кустурица резирати филм у америцком стилл " Сам против свих". Та прица мозе проци само код ових " задојених" полтрона. Ако си патриота, немој даље молим те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

19.01.2017 08:18

Свака цаст, тако треба да се гледа

Name

Ре

19.01.2017 15:58

Како нема ништа? А Нова Романија? Нова Борја? А воћњак Игоров? Немој да си на крај срца...

Name

Славко

19.01.2017 01:42

Председник Додик се најбоље бори за оцување Српске,народ је то препознао и зато је изабран вољом вецине народа.А ти Бурсац да постујес то а не да позивас на одлазак.Народ је изабрао Додика а не одлазеца администрација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реславко

19.01.2017 07:46

ОДЛАЗЕЦИ ДУДУК

Name

Роки

19.01.2017 02:47

Њега ће Трамп споменут у свом говору . Цркните душмани

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

19.01.2017 08:33

У РС-у би требало направити пола у психијатриску болницу, једну трецину у затвор а остатак оставити да мало придисе

Name

Дарко

19.01.2017 04:28

Милорад Додик успио је понизити ионако понижен народ у РС-у. Успио је изоловати више од милион људи, осрамотити их и девастирати им животе. Дабоме, њему санкције САД-а ништа не значе, али народ, који преживљава од транши Међународног монетарног фонда и милостиње Европске уније, и даље ће се клањати свом асасину. И тај пук тек кад почне коријење глодати организоваће свесрБско такмичење у "покрету отпора против Додика"

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.01.2017 04:30

Фино рецено али коме многи то и не цитају имају ријец узиво којој слијепо вјерују један дио народа који се прилагодио или није био другацији од Додика остали су погели главе и суте купио је водеце људе који сију страх медју народом

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

19.01.2017 04:35

Никуд он отици неце имати такве послусне овце па их напустити и поред своје потврде није бас толико луд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

19.01.2017 05:36

Због нас кукавица постоје људи који нас уништавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

19.01.2017 06:02

Ово је најбоље могуце осликана стварност,Цеститам брате у Христу.Сада це бити много посла.Када се васке угнијезде у косу некако се истријебе.Али велики је проблем са гњидама.Око гнида има посла .Треба И длаке цупати.Јој гњиде,гњиде.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

док

19.01.2017 06:34

"Ау, јеботе, од овог може да се рикне".(мислим на текст који је написао Бурсаћ; шта сам их само оваквих прочитао и колико сам пута помислио да и Срба има паметних, наравно, сада, послије толико година горког искуства, савршено знам да то није тачно, и сам припадам том несретном корпусу!)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

19.01.2017 06:41

Довидјена Додо,напокон крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

19.01.2017 07:12

Нимало ми нас није жао, па зар га ми ("Бају") нисмо довели на власт и шта сада кукумачимо, издржимо санкције заједно са њиме, а касније на новим изборима народе памет у главу???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасам

19.01.2017 07:42

Ја са својом породицом у мају напуштам овај брод, па нека Додик управља гдје хоће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

19.01.2017 08:01

Свака цаст на тексту, на анализи. Свака цаст на реалном посматрању ствари, овакав став је најпатриотскији, најнационалнији, став који изразава страх за насе национално бице. Потписник ових редова представаља цовјека који гледа у будуцност српског народа, али извлаци и паралеле, лекције из прослости. Иако то неуким и неписменим изгледа као антисрпство, ово је по мени најреалнији став али и једина истина. Српском народу се писе веома рузна будуцност ако будемо игнорисали овакве ставове и овакве људе. Понављам, овај аутор је сто пута веци патриота од насег, не могу висе ни да куцам његово име......

ОДГОВОРИТЕ
Name

пророк

19.01.2017 08:10

Ако којим случајем "овај лик" поново остане и опстане то је знак да се ради о самом ђаволу.Нама који га не подржавамо остаје да се селимо са ових простора, а његови послушници нека се боре са њим и за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

19.01.2017 08:22

ВРЕМЕ је да оду И СПАСЕ СТО СЕ СПАСИТ МОЗЕ,МИЛЕ,ПАВИЦ,ПЕРИЦА ДЈОКИЦ,Унистисе све,поделисе СРБЕ,БОРЦЕ У ЗАПЕЦАК,Доле издајници, ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

КО ЈЕ ДОДИК БЕЗ...........

19.01.2017 08:38

ЦИТАВОГ БУЉУКА НИКОГОВИЦА КОЈИ ГА ЗБОГ СИТНО ИЛИ КРУПНОСОПСТВЕНИЦКИХ ИНТЕРЕСА ПОДРЗАВАЈУ, А ВЕЦ СУТРА БИ СЕ КЛЕЛИ ДА ОН ПАДНЕ ДА НИКАДА НИСУ БИЛИ ЦЛАНОВИ ТОГ БУЉУКА, КАО И СТО СУ СЕ МНОГИ КЛЕЛИ ДА НИСУ БИЛИ БРОЗОВИ ПОДРЕПАСИ, А УНИСТАВАЛИ СУ СОПСТВЕНИ НАРОД. ДАКЛЕ, ПРОБЛЕМ НИЈЕ САМО У ЊЕМУ, ВЕЦ И У ПОДРЕПАСИМА, А МНОГИ ОД ЊИХ СУ ВЕЦ ПРЕД ПРОСЛЕ ИЗБОРЕ УЗЕЛИ ЦЛАНСКЕ КАРТЕ СТРАНАКА ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ, КАО РЕЗЕРВНИ ПОЛОЗАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

19.01.2017 08:38

Вријеме је већ одавно за ванредне изборе. Раније сам писао да стварно незнам шта више чека опозиција или кога чека?! Направише оне протесте ,изведоше народ,упутише захтјеве и шта онда? Ништа. Нико од њих то више непомиње. Овдје је из дана у дан све горе и горе. Све се више прича о рату. Онај ко призива рат ,дабогда му био у кући од овог тренутка. Има ли ико нормалан са свих страна да покуша нешто поправити у овој земљи? Могу ли се наћи барем три човјека у свим народима који могу комуницирати између себе као људи и договорити како даље и како да нам буде боље? Ја мислим да их има и више од тројице... Крајње је вријеме да се нешто учини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.01.2017 08:41

Давно је било вријеме да оде Милокрад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пфк

19.01.2017 08:56

Гурају га Руси и Јевреји ко и Асада тако пред њим на кољена Амери махер је то спреман на белај видјецемо брзо

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОГ СЕ ЈАВИ

19.01.2017 09:05

ВАИСТИНУ СЕ ЈАВИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

19.01.2017 09:15

Помози нам преседнице иди,ако волис РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У памет народе!

19.01.2017 09:29

Тешко оном народу којем Америка уводи демократију, а Русија га брани.Сирија је најбољи примјер.Стара народна каже "паметан се учи на туђим грешкама, а будала на својим".Паметном доста, а будали много.Надам се да ће и будала схватити, ако не схвати нека се припреми на пут према западу као сиријци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

19.01.2017 09:41

Хвала Драгане за овако одлицан текст.не само у Бања Луци вец и у свим мјестима РС-а и на свакој куци написати ову Додикову поруку пок.Милосевицу,али измјењеном: Милораде ако у себи имас снаге,осјецаја цасти..... и на крају : вријеме је да одес Милораде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Било некад

19.01.2017 11:37

Тада је говорио из своје главе а сада како му савјетници и агенције ПР казу... Миле, Миле цццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОМИ

19.01.2017 11:43

СВАКА ЦАСТ ЗА ТЕКСТ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лошми

19.01.2017 14:30

Какава реторика, "другосрбијанштине", Бурсаћу, можда је тебе погодило увођење санкција Додику, мене није, не можеш своје личне емоције приписивати свима у Српској. Аки си ти на платном списку амбасаде САД, ја нисам, на крају , зашто кукаш , гђа Кормак је рекла да су санкције искључиво против Милорада Додика, да ће амбасада САД и даље да "воли" и "љуби" , Србе у Српској, не брини, добићеш своје хонораре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лосми

19.01.2017 17:17

Немој да се лазно представљас и блатис то славно име. Једном Милос, једном Лосми. А ниси ни једно ни друго. Има доста других твојих лијепих имена, а није срамота, напротив, реци ко си ста си и одакле си.

Name

Мода ИВ

19.01.2017 17:53

Једеш г*вна Милоше (Лошми).

Name

Бранко

20.01.2017 22:34

А на цијем ли си ти платном списку, лосми?? господин Бурсац је само ЦИТИРАО Додикове ријеци, Додик је тај који је изрекао неке од највецих погрда на Милосевица, а Бога ми и на Карадзица и Младица. Додик је тај, немој ти кривити Бурсаца који цитира, не ваља главу у пијесак забијати

Name

Јоле

19.01.2017 15:23

Тко је па овај мамлаз, није џабе њему презиме Бурсаћ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

19.01.2017 16:17

СВИ ВИ КОЈИ СЕ РАДУЈЕТЕ И ОЦЕКУЈЕТЕ ДА ДОДИК ДАДНЕ ОСТАВКУ ЗНАЈТЕ ДА СУ ТКЗ САНКЦИЈЕ ДОДИКУ ВЕЦИ ВЈЕТАР У ЛЕДЈА НЕГО РЕФЕРЕНДУМ-ПУСТИТЕ ПОРТАЛЕ САД ДА СУ ИЗБОРИ 90% ГЛАСОВА БИ ОСВОЈИО .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо, буразеру

19.01.2017 17:02

Сто је најгоре за Србе, али и остале који зиве у РС, ти имас апсолутно право. Колико га ја лицно волим, најрадије би га послао у Гуантамао али, јбг. буразеру, ја се ту ниста не питам, него народ. А народ ко народ, брзо памти, ал' јос брзе заборавља. А и немоцан је да било ста промијени, јер се и тако на свим изборима све зна унапријед. Ко треба да зна

Name

QQ

19.01.2017 19:35

Да вако мисли народ неби опет добијо већину на изборима,Како свако мисли да већиа мисли што он мисли,а чињеница је другачија

ОДГОВОРИТЕ
Name

QQ

19.01.2017 19:37

Да вако мисли народ неби опет добијо већину на изборима,Како свако мисли да већиа мисли што он мисли,а чињеница је другачија

ОДГОВОРИТЕ
Name

QQ

19.01.2017 19:37

Да овако мисли народ неби опет добијо већину на изборима,Како свако мисли да већина мисли што он мисли,а чињеница је другачија!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

20.01.2017 10:39

Одлицна анализа овог младјаног Бурсаца,нисам га досад пратио али бас исцрпно и потанко је објаснио великог водју..Једино сто му замјерам кад казе да народ није крив,крив јаста него крив.Опет це гласати за њега и то празног стомака утрнуле било какве наде имогуцности за бољим.Гласаце само због тога сто це тај октобарски дан за неких 50 100 марака опет храбро заокрузити дона из лактаса,а онда це по старом добром обицају кукати на власт и тако укруг.НИЈЕ КРИВ МИЛОКРАД КРИВИ СМО МИ,МИ СМО СТОКА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бродјанин

21.01.2017 06:28

Овај опет цу гласати за Додика јер је далеко испред осталих, а и из ината јос висе.

ОДГОВОРИТЕ