Ко је главни играч на Блиском истоку

Председник Владимир Путин постигао је Русији место главног играча на Блиском истоку, изјавио је на телевизији Ем-Ес-Ен-Би-Си републикански сенатор Џон Мекејн.

Свијет 18.01.2017 | 19:00
Ко је главни играч на Блиском истоку
Мекејн сматра да је руски лидер „остварио своје амбиције на врло паметан начин, упркос лошим картама у рукама“.

„Приоритети Владимира Путина обновили су руску империју. Он је поделио земље као што су Грузија и Украјина и његове амбиције за обнављање руске империје се испуњавају. Али, то нису приоритети Сједињених Америчких Држава и у том смислу не може да се сарађује са њим. Али може да сарађује, као што је то радио Роналд Реган, са положаја мира и снаге, међутим, прво морамо да обновимо нашу војску која је десеткована у последњих осам година због смањења финансирања“, истакао је амерички сенатор.

Мекејн је додао да САД морају да се задовоље само позивом на преговоре за сиријско решење који ће се одржати у Астани 23. јануара.

Ништа тако не открива од тога што Руси, Иранци и Турци позивају САД да учествују на мировној конференцији о Сирији. САД овим не председавају, САД чак нису ни саставни део тога, они су позвани. Докле смо дошли“, рекао је сенатор.

Републиканац Џон Мекејн познат је по свом анти-руском ставу. Конкретно, он је био један од иницијатора нових санкција против Москве због сајбер напада за које су наводно одговорни „руски хакери“. Међутим, ни сам сенатор ни његове колеге нису представили никакве доказе

(Спутник)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Путин и играње

18.01.2017 18:45

Путин се насао на празном игралисту разрусених трибина. Гледаоци немају паре ни столицу да плате. Игра Владимир против Великог Јое. У Јое пуни дзепови па ни трцати не мозе.

ОДГОВОРИТЕ