Ово су звијезде Еxит фестивала!

Један од најнаграђиванијих музичара свих времена, оснивач и певач групе Оасис, Лиам Галлагхер, отвориће ЕXИТ фестивал у четвртак, 6. јула! Лиам је уз Оасис освојио чак 37 најпрестижнијих музичких награда, а овај манчестерски бенд који су медији прозвали наследницима Битлса за само три године од свог првог, стигао и до највећег рок концерта у британској историји.

Забава 18.01.2017 | 14:44
Ово су звијезде Еxит фестивала!
У чувеној анкети магазина Q из 2010. године, публика је Лиама прогласила за највећег фронтмена свих времена, испред осталих великих рок звезда као што су Фреддие Мерцурy, Јим Мориссон, Роберт Плант и Јохн Леннон! Његов наступ на Еxиту биће посебан, јер ће поред хитова Оасиса, Лиам представити и свој први соло албум који су медији већ прогласили за један од најишчекиванијих у 2017. години, а чак и Роббие Wиллиамс, после медијских препуцавања са Лиамом у 90-им, тим поводом је изјавио: "Лиам је глас генерације и саундтрек наших живота. Желим му да сними стварно добар албум и верујем да ће бриљирати".

Исте ноћи кад и Лиам, још један музичар који пуни стадионе долази на ЕXИТ, али на импозантну Данце Арену! Немачки техно продуцент Паул Калкбреннер недавно је наступио пред пола милиона људи испред Бранденбуршке капије, потврдивши статус једне од највећих звезда данашњице. Лиам и Паул обележиће отварање фестивала, али завршну, велику журку, по узору на прошлогодишњи наступ Давида Гуетте, на главној бини направиће човек који је последњих пет година један од водећа три светска ДЈ-а, од чега првопласирани чак две године узастопно - Хардwелл!

На главну фестивалску позорницу стиже и глас нове генерације, популарни 22-годишњи енглески кантаутор Јаке Бугг! Он на ЕXИТ долази после три албума са врха британске листе и чак 17 синглова, уз наступе на највећим фестивалским бинама и НМЕ наградом за најбољег соло извођача. У четвртак, 6. јула на "Мејн" долази и трио који предводи Алан Wалкер, аутор хитова "Фадед", "Алоне", "Синг Ме то Слееп" и других који у збиру достижу две милијарде YоуТубе прегледа, док ће треће вечери, 8. јула, наступити и популарна хип-хоп и дубстеп група Фореигн Беггарс!

Субота на Арени увек представља највеће хитмејкере, а први у низу је Дуке Думонт, чији су летње химне "Оцеан Дриве" и "И Гот Yоу" освојиле прва места топ листа уз номинацију за Граммy! Ове године стиже и Робин Сцхулз, и то са "Схед А Лигхт", новим хитом у односу на прошло лето када га је изненадна болест спечила да доживи магију ЕXИТ Данце Арене и подели са публиком неке од највећих хитова претходних година – "Сугар", "Праyер ин тхе Ц", "Хеадлигхтс" и друге!

Њима ће се придружити и млада француска звезда Кунгс, чији је мегахит "Тхис Гирл" на "Схазам - Халл оф Фаме" листи је иза себе оставио и хитове као што су "Хаппy" од Пхаррелла или "Цханделиер" од Сие! Баш као што се прошлог лета на Арени десио својеврсни "Тецхно Алл Старс", ове године већ у првој групи извођача дешава се прави "Хоусе Алл Старс" јер поред Думонта, долазе и остали тренутно најтраженији представници овог жанра на планети: Јамие Јонес, Хот Синце 82 и Блацк Цоффее! Исте ноћи са Калкбреннером, о призору препуне Арене, који сваког извођача оставља без речи, овог лета сведочиће још један Немац чији је наступ уживо постао права глобална сензација - Рецондите!


Жестоко гитарско прашење и ове године испоручује култна метал, пунк и хардцоре бина ЕXИТ фестивала - Еxплосиве! Чак седам првих бендова већ је потврдило своје наступе, а ову експлозивну групу предводе чувени немачки трасх металци Деструцтион, који на ЕXИТ фестивалу наступају премијерно са новим албумом и истоименом "Ундер Аттацк" турнејом која само у прва два месеца ове године обилази око 30 градова у Европи!

И легендарни британски хардцоре панкери Дисцхарге, чије су песме обрађивали бендови као што су Металлица, Антхраx и Сепултура, враћају се на тврђаву са новим албумом, "Енд оф Даyс", а исте ноћи са њима наступиће њихови мексички пандани Ацидез! Посебно место у програму заузима детроитска сензација и један од најзначајнијих деатх метал састава нове генерације, Тхе Блацк Дахлиа Мурдер, хедлајнери највећих метал фестивала и бенд са вишемилионском базом фанова на друштвеним мрежама! На ЕXИТ долази и амерички гриндцоре бенд у успону Фулл оф Хелл, британски скејт-панкери из групе Дарко, те румунски блацк метал магови Дордедух, бенд настао из култног Негура Бунгета!


Са једном картом на четири фестивала ЕXИТ Лета љубави 2017!

ЕXИТ тим идуће године спојиће чак четири фестивала у региону у јединствено ЕXИТ Лето љубави 2017. Први у низу је Сеа Стар, нови фестивал у Истри који ће се 26. и 27. маја одржати у граду Умагу, а већ су потврђени Тхе Продигy, Дубиоза колектив и Урбан&4. Следећи је Револутион фестивал у Темишвару, 2. и 3. јуна, а одмах након ЕXИТ фестивала, од 6. до 9. јула, следи четврто издање Сеа Данце фестивала од 13. до 15. јула! У акцији "1 карта = 4 фестивала", која ће због великог броја молби фанови бити продужена још до 30. јануара, сви купци улазнице за ЕXИТ по цени од 6.490 динара, на поклон добиће и улаз на остала три фестивала, уз регистрацију путем сајта еxитфест.орг од 1. до 28. фебруара! Више информација о улазницама на www.еxитфест.орг.

Блиц
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар