СДС тражи анализу рада министара у СМ

Посланици Предствничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ данашњу сједницу окончали су у рекордном року, а највише пажње изазвао је захтјев СДС-а да политичке партије анализирају рад својих министара у Савјету министара БиХ.

Босна и Херцеговина 18.01.2017 | 19:35
СДС тражи анализу рада министара у СМ
"СДС није упутио захтјев за реконструкцију Савјета министара БиХ, како су неки погрешно или злонамјерно протумачили", каже шеф Клуба посланика СДС-а Александра Пандуревић и додаје да је циљ да свака политичка партија која партиципира у раду Савјета министара анализира рад својих кадрова.

"СДС ће анализирати рад свих својих функционера, не само министара у Савјету министара БиХ, него и свих именованих лица. Они који не буду задовољили критеријуме, треба им се захвалити. То ће урадити органи странке. Ми смо увијек спремни на одговорност. Ко нема резултате, треба да иде, а ко има резултате треба да буде награђен. То је једино мјерило у СДС-у", тврди Пандуревићева.

Захтјев СДС-а многи су различито тумачили. Неки су посумњали да СДС жели да се ријеши коалиционог партнера из Савеза за промјене ПДП-овог министра спољних послова Игора Црнатка, док су неки сумњали да се спрема смјена министра безбједности Драгана Мектића.

"То није тачно. Напротив. Савез за промјене има три министра и сматрамо да су најбољи министри у Савјету министара БиХ", истиче Пандуревићева.

Министар безбједности Драган Мектић тврди да странка не тражи његову смјену, а што се тиче анализе његовог рада каже да странка има право на то и треба да анализира рад својих министара. "То није проблем. Моја је обавеза да поднесем извјештај о раду", истиче Мектић.

Треба напоменути да посланици СНСД-а поново нису учествовали у раду Представничког вијећа, правдајући то чињеницом да је Шефик Џаферовић тренутно предсједавајући што за њих, како кажу, није прихватљиво.



БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Лија

18.01.2017 12:48

Не дирајте господина Мектића, ко ће обећавати хапшења великих криминалаца. Ко ће нас свакодневно убјеђивати да је стање безбједности добро да горе не може бити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

18.01.2017 13:14

Глуп си Лијаћ, а сви сте ви из СНСД_а Лијаћи..

Name

РЕ лија

18.01.2017 13:34

Шта мислиш да поставе Николу Шпирића за министра а Клошарца за замјеника министра ?

Name

ре Романија

18.01.2017 18:43

Пиши мало ћирилицом да те боље разумијем. Твој максималан интелектуални домет је украсти омару и прорезати је у мадру, а од зарађених пара отићи у локалну кафану и слушати причу да је Цицко најбољи. Ето ти ме учлани у СНСД и ја постах члан а да нисам ни знао. За твоју информацију министар ће бити из СДА. Уживај....

Name

Градиска РС

18.01.2017 19:25

Јуце вам је био Предсхедник СДС-а у Градисци.Објавили су неку слику са састанка.Ти људи сто су били тамо у сали су срамота за СДС.Само толико од мене.Ви сте пукли у Градисци ако све и једног не смјените из мјесних одбора.То су људи коју су се усемили и себи су добри.Немате ни једног видјенијег Србобранца у странци иако има Србобранаца колико хоцете у Градисци.Зато је ДНС добио 3 одборника 2 из Србобрана.

Name

ја сам ба бона

18.01.2017 13:41

Као она несто ради и као она несто зна да ради. Па она не зна ниста друго да ради осим да бави јаловим политикама. Само непријатељи ове земље могу подрзавати такве политицаре као сто је она.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

18.01.2017 14:08

Ето зна Зељка Цвијановиц радити @@@@

Name

***

18.01.2017 14:31

Руза Плава, Александра, добро ради и зна да ради, а лепо и изгледа и бас се неда...

Name

Илидза

18.01.2017 16:30

Кад видим ову пандуревицку, Клосарца и ону Марковицку мени се повраца. Па ко бира овакве и засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

18.01.2017 19:54

Прво каже да це анализирати рад министара! У другој реченици каже да су то најбољи министри СМ!! Већ анализирала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ласта

18.01.2017 20:46

Кад поциње распустање опстинских одбора који у остварили катастрофалан резултат. А сто се тице функционера неби реко да је СДС ту био праведан код додјеле мандата. Свједоци смо да су 2014 неки остварили катастрофалан резултат и потросили много новца на кампању, а на крају су били наградјени функцијом у дому народа. Не треба се противити вољи народа, и наградјивати некога кога народ није подрзо јер тиме се прави веца стета него корист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посланици

19.01.2017 01:36

Да ми је знати ста ти посланици рад кад су им плате по 7000КМ, плус доприноси, плус све остало.

ОДГОВОРИТЕ