Марио Гомез: Немања Видић је уништавао нападаче!

"Никада га нећу заборавити", каже репрезентативац Немачке, Марио Гомез, који је изузетно похвално говорио о некадашњем капитену Црвене звезде, Манчестер јунајтеда и Србије.

Фудбал 21.01.2017 | 18:00
Марио Гомез: Немања Видић је уништавао нападаче!
Трофејни немачки нападач Марио Гомез, сада члан Волфсбурга, а претходно Бешикташа, Фиорентине, Бајерн Минхена и Штутгарта, написао је колумну о својој каријери за "Тхе плаyерс трибуне" у којој је добар део текста заузело подсећање на Немању Видића.

Репрезентативац Немачке (да, и у 32. години) истакао је бившег капитена Црвене звезде, Манчестер јунајтеда и Србије као противничког играча ког никада неће заборавити.

"Некада наспрам себе имате голмане као што је Икер Касиљас, ког смо звали 'убица пенала', а некада је ту противнички штопер који би вас једноставно 'уништавао' током 90 минута. Један такав играч заувек ће ми бити у сећању - Немања Видић", почео је Гомез своју причу о сада већ пензионисаном српском фудбалеру.

"Мислим да никада нећу заборавити играње против њега када је био на свом врхунцу у Манчестер јунајтеду или утакмице између Немачке и Србије. Током свих 90 минута ме је буквално уништавао. И дан данас није ми јасно како играч од 'метар 90' и скоро 90 килограма може тако добро да се креће? Куда год бих ја кренуо на терену, он је већ био тамо, чекао ме спреман. Ако се окренем десно, он је тамо, ако се окренем лево, опет је ту, спреман да ми пресече пут. Чак и када бих успео да изведем дриблинг, секунд касније он би ми блокирао шут", присетио се шампион Немачке са Штутгартом и Бајерном (два пута), првак Турске са Бешикташом, освајач Лиге шампиона са Бајерном и вицепрвак Европе, а трећепласирани на свету са немачком репрезентацијом.

Објаснио је Гомез и како се носио са фрустрацијама које му је на терену стварао Видић.

"Као нападачу, ваш посао је да - заборављате. Када вас чува неко попут Видића, можете бити у агонији 89 минута, али тада је битно да заборавите све што се дешавало на терену у том периоду и максимално се концентришете, јер у последњем, 90. минуту, могуће је да коначно добијете своју шансу. Био сам прилично добар у томе...".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар