Они би да буду предсједници Србије

Председнички избори, који треба да буду одржани на пролеће ове године, нису још ни расписани, а већ имамо 20 потенцијалних кандидата.

Србија 18.01.2017 | 07:10
Они би да буду предсједници Србије
Неки од њих су своју кандидатуру најавили још крајем априла прошле године, одмах након одржаних ванредних паралемантарних избора, неки нас све време држе у неизвесности па је све и даље на спекулацијама, а неки су и званично објавили да ће се кандидовати.

У галерији која следи, уз добро позната лица чија се кандидатура најављује, погледајте ко још све жели да постане "власник" кабинета на Андрићевом венцу. Верујемо да за многе од њих нисте ни чули, али ћете их сада свакако упамтити.

Владимир Рајчић



"Ново лице за бољу Србију" слоган је Владимира Рајчића, човека који је "врхунац своје славе" доживео када је у "Недељнику" објављен интервју са новоизабраним председником САД у коме се он наводоно извинио Србима за бомбардовање 1999. године. Испоставило се да је цео интервју измишљен, да га је Рајчић који се представљао као веза са Трампом заправо "подметнуо" овом лису и да са новим америчким председником нема ама баш никакве везе.

Рајчић је иначе Американац пореклом из Србије, представља се као српски глумац и продуцент из Чикага, а у интервјуима је изјављивао да жели да постане "српски Роналд Реган". Српска јавност за Рајчића је сазнала је још 2009. године као некога ко се у медијима у више наврата појављивао као филмски глумац и продуцент - прво филма "Српски ожиљци" (2009), а затим и као човека који је стао иза филмског пројекта "Тесла, владар света". Рајчић увелико има и свој интернет сајт на коме промовише своју кандидатуру.

Вук Јеремић



Последњи који је јавно објавио да ће се кандидовати на председничким изборима на пролеће ове године је Вук Јеремић. Како је рекао у недељу, 15. јануара, кандидује се "јер воли Србију".

"Желим своје знање, искуство и међунардоне контакте да ставим на располагање свом народу. Кандидујем се јер волим Србију", поручио је тада Вук Јеремић.

Саша Јанковић



Дуго се најављивало да би и заштитник грађана Саша Јанковић могао да се кандидује на председничким изборима. То се и десило, након апела сто јавних личности који су тражили од Јанковића да крене у председничку трку.

Како је изјавио крајем прошле године, кандидоваће се за председника Србије када буду расписани избори, али "никако пре тога".

"Бићу кандидат грађана. Председник изражава државно, односно национално, а не страначко јединство, а странке своје место могу, треба и добродошле су да пронађу у општем интересу, а не обрнуто", рекао је Јанковић за суботички портал "Маглочистач", а пренели медији у Србији.

Војислав Шешељ



Лидер радикала Војислав Шешељ одавно је најавио да ће се упустити у трку за место на Андрићевом венцу, а чланови Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке (СРС) још у мају прошле године донели једногласну одлуку да кандидат СРС на предстојећим председничким изборима у Србији буде њихов лидер.

Бошко Обрадовић



Кандидат Српског покрета Двери на наредним председничким изборима биће лидер тог покрета Бошко Обрадовић, одлучио је Главни одбор странке у септембру прошле године.

"Грађанима Србије треба свеж и нов кандидат, који није 26 година био све и хоће још. Онај ко је изашао на дуел Вучићу и у свом контраекспозеу понудио нови политички програм, који Србија одавно чека", саопштиле су тада Двери.

Расим Љајић



Расим Љајић, потпредседник Владе Србије и лидер СДП Србије, странке која је у коалицији са Српском напредном странком, један је од првих који је најавио своју председничку кандидатуру, још док су се бројали гласови на априлиским парламентарним изборима. Како је у више наврата изјављивао, председнички избори су прилика да без ризика провери свој и рејтинг своје странке код грађана Србије.

Чедомир Јовановић



Чедомир Јовановић није званично објавио своју кандидатуру, али је више пута рекао да његова странка неће подржати ни Вука Јеремића ни Сашу Јанковића, око којих опозиција иначе ломи копља - коме дати подршку.

Потом је изјављиво да је за заједничког кандидата опозиције, али се из његове странке могло чути и да су они за то да ЛДП има свог каднидата.

Десило се и то да је Председништво ЛДП обавезало средином децембра свог председника Чедомира Јовановића да се кандидује за председника Србије уколико кандидат проевропске опозиције буде Вук Јеремић. У међувремену либерали су саопштили и да ће странка коначну одлуку о учешћу на председничким и евентуално парламентарним изборима донети крајем овог месеца.

Братислав Југовић



Бивши потпредседник Покрета социјалиста (ПС), Чачанин Братислав Југовић најавио је прошле недеље да ће се кандидовати за председника Србије.

Југовић је рекао новинарима у Чачку да ће бити кандидат грађана јер сматра да левица мора да има свог кандидата и да за кандидатуру има подршку Самосталног синдиката.

Томислав Николић



Томислав Николић, садашњи председник Србије, судећи по својим изјавама изгледа да не би да напушта кабинет на Андрићевом венцу. СНС још вага кога ће кадидовати, али се Николић већ сам "каднидовао" изјавом још из октобра прошле године да "тренутно не види ко би тај посао могао боље да обавља". Слично је поновио и на својој новогодишњој прес конференцији:

"Ја стварно желим да се кандидујем. Нема разлога да се не кандидујем. Нико од мене боље не би радио овај посао. А да ли ћу се кандидовати то зависи од Александра Вучића. Ја сам убеђен да ћу се договорити са Вучићем, а не може се десити да не добијем његову подршку", рекао је тада Николић и додоа да ће до Божића саопштити да ли ће се поново канидовати за председника Србије.

Међутим, само сат времена након те његове изјаве, уследила је изјава премијера Вучића који је поручио је да ће одлуку о кандидату за председника донети кроз два до три месеца. На крају је остало да ће њих двојица са именом заједничког кандидата изаћи до Сретења, 15. фебруара.

Јелена Милић



И Јелена Милић, директорка ЦЕАС-а и заговорница уласка Србије у НАТО могући је кандидат за председника Србије. Она је средином октобра прошле године на свом фејсбук профилу објавила да озбиљно размишља да учествује на председничким изборима који ће бити одржани на пролеће.

"Била бих свој кандидат и кандидат својих убеђења - социолибералних. Умем да отворим више врата на политичком Западу, више него Вук Јеремић", навела је тада директорка ЦЕАС.

У "објави" своје кандидатуре, написала је своју кратку биографију - има 52 године, мајка је двоје деце, ускоро и академска грађанка и платила је све паркинг казне.

"Аре yоу wитх ме? (Да ли сте са мном) Тицк тацк, тицк тацк", стоји на крају њеног поста.

Извор: Блиц

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Сретен Жујкић-пензионер

18.01.2017 07:26

Све издајници и јајаре! Подршка за др Андреја Фајгеља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

18.01.2017 07:58

НЕ ЛУПАЈ МАТОРА БУДАЛО

Name

Јован

18.01.2017 08:29

Једина санса за Србију је Цедомир Јовановиц јер је визионар.

Name

Гојко Клицковиц

18.01.2017 09:20

Фајгељ је фасиста.

Name

Хомо сапиенс

18.01.2017 09:50

Ха,ха,ха,ха, па Цедомир Јовановиц не види даље од свог носа. Таквих визионара је на сваком кораку. Не русите углед Србије подрском кандидатима који, реално, нису за позицију предсједника.

Name

Висио

18.01.2017 07:33

Ја мислим да је ова Јелена најбоља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРАБАЦ

19.01.2017 17:23

МИСЛИС ЗА ПАСУЉ

Name

Гоца

30.04.2020 09:40

И НАТО?!

Name

ЈЕДИНИ ПРАВИ КАНДИДАТ НИЈЕ НИ ПРЕДСТАВЉЕН, А ТО ЈЕ

18.01.2017 07:39

ДЕЈАН ЛУЧИЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

самy

18.01.2017 08:36

Јел то онај сто казе да су јапански самураји настали од срба.

Name

РадикалНО

18.01.2017 08:09

Све мој до мојега или гори од горега. Јадна Србијо шта си дочекала. Изузимајући Шешеља, сви остали заједно имају памети као један пилећи мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

упс

18.01.2017 08:34

Можда се и ја кандидујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

самy

18.01.2017 08:42

Кандидат је и убједљиво најбољи од свих понудјених,Милан Стаматовиц, предсједник опстине Чајетина ал ето нема хжга овде на листи. Убједљиво најозбиљнији,и човјек који иза себе има ста показати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

18.01.2017 08:57

Е ако јелена милић не буде председница и овако јадне Србије не знам шта ће онда??? Вјерујем да може да отвори свака врата на западу и приђе лагано до стола гдје је већ сви познају и желе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.01.2017 09:03

Слободан Милосевиц задњи предсједник господин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@игор

18.01.2017 09:45

Јел то онај сто је од Србије направио јад и биједу?

Name

само

18.01.2017 09:04

ЈЕ србији спас у Цедомиру Јовановицу све друго суноврат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хусо, Мујин бураз

18.01.2017 09:52

И ја мислим да је Ћедо право рјешење. Нама одговара.

Name

хахаха

08.02.2017 09:05

Јел то онај децко из Силерове сто има цео пук војске да га цува и то о троску дрзаве Србије?

Name

СРС

18.01.2017 09:08

Ако јеца не побједи оваква Сеxy јер само она може да отвори на западу врата ваљда од канцеларије не од собе,ја ћу се разплакати!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко Клицковиц

18.01.2017 09:20

Јанковиц је ту једини пристојан лик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МА дај

08.02.2017 09:06

Са све својом неразјасњеном афером из студентских дана...

Name

А гдје је Фајгељ?

18.01.2017 09:35

Ја се надам да ће кандидат бити Андреј Фајгељ који је то и најавио преко yоу тубе.Млад,образован,интелигентан и искрени српски патриота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дел Боy

18.01.2017 09:58

Џаја председник, Пикси премијер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

18.01.2017 10:07

Ови у реду али шта ће онај мали поздерац ту он би да буде султан у србији ( читај вук)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРАБАЦ

19.01.2017 10:42

ПЕРО, ДА СЕ ПРЕКРСИС ПА ДА ПОВЕРУЈЕС СТА СЕ РАДИ У ЗЕМЉИ СРБИЈИ

Name

СУЛУДИ ПОСМАТРАЦ

19.01.2017 10:17

КАД ПОГЛЕДАС ОВЕ СЛИКЕ ДА ПЛАЦЕС ОД МУКЕ , БИВСИ ЛОПОВИ ПОНОВО НА ДЕЛУ.

ОДГОВОРИТЕ