Коментар - Жарка Варајића: Аплауз за легенде, а не увреде!

Кошаркашка легенда Жарко Варајић за Блицспорт је анализирао победу Црвене звезде против Фенербахчеа у Евролиги, али се осврнуо и на увреде које су на гостовању у Београду доживели српски чланови турског клуба.

Кошарка 19.01.2017 | 17:45
Коментар - Жарка Варајића: Аплауз за легенде, а не увреде!
"Прошло је неколико дана од велике и заслужене победе кошаркаша Црвене звезде над моћним и великим Фенербахчеом. Тим који је вицешампион Европе за 2016. годину и са великим амбицијама да заседне на врх крова Европе за ову годину. То само за себе говори колико је победа Црвене звезде велика, посебно када се томе дода да је то остварено у једној неизвесној завршници где су играчи и стручни штаб показали врхунски ниво концентрације, смирености, смелости и квалитета, на чему им треба искрено честитати и пожелети да тако наставе.

Свима нама који волимо спорт и здушно навијамо за наше клубове, посебно на међународним такмичењима, ова победа би била још слађа да није повремено била пропраћена недоличним скандирањем једног дела навијача.

Као бивши спортиста, знам да играче не носе увреде противничких играча него хук подршке, који диже адреналин код домаћих играча да изнесу оно најбоље из себе на терен. Тог најбољег навијања било је највише током целе утакмице, чиме су навијачи дали значајан допринос великој победи Црвене звезде. Зато треба учинити све да таква подршка буде током целе утакмице са свим противницима, без вређања противничких играча.

У овом конкретном случају негде се заборавило да су у том Фенеру наступале српске кошаркашке иконе. Тренер за кога с правом и поносом можемо да кажемо да је најбољи кошаркашки тренер Европе свих времена. Тренер који је са својим клубовима освајао национална првенства и купове широм Европе где год је радио. Тренер који је освојио осам Лига шампиона Европе (нико ни близу њега). Тренерчина која је са нашом репрезентацијом освојила све што се може освојити и већ 27 година проноси славу српског спорта широм света. Тренер који је најодмеренији, а самим тим и најкоректнији у свим својим изјавама, једном речју - људина. Као и двојица наших репрезентативаца, Богдановић и Калинић, који су нам донели толико радости са Светског првенства и Олимпијских игара. Играчи који ће још дуго играти за нашу репрезентацију и давати пуни допринос у освајању нових медаља и то не смемо никада заборавити.

Зато учинимо све да у будућности наше легенде дочекујемо и испраћамо само са аплаузима, аплаузима захвалности за све оно што су учинили и чине за наш спорт".

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар