НБА мечеви ће бити краћи због младих које "смара" све што дуго траје?!

"Миленијалци". Израз који нема баш тачну дефиницију, али обухвата младе који су почели да стасавају почетком овог миленијума, па се обично ради о особама рођеним 80-их и 90-их година прошлог века, или на самом почетку двадесет и првог. Управо они ће бити разлог што ће, можда, НБА утакмице убудуће трајати краће.

Кошарка 21.01.2017 | 14:15
НБА мечеви ће бити краћи због младих које "смара" све што дуго траје?!
Како је истакао Адам Силвер, комесар НБА лиге, садашања генерација младих је таква да јој мало шта може на дуже време задржати пажњу, па се размишља о начинима да се скрати трајање мечева, нарочито када се "последња два минута развуку на далеко више".

"То је нешто о чему у свим спортовима у САД тренутно размишљају, нешто што се тиче формата игре, дужине трајања утакмице. Очигледно је да људи у ова времена, нарочито 'миленијалци', имају изразито кратак период пажње, па ми, као бизнис пре свега, на то морамо да обратимо пажњу. Када последња два минута утакмице потрају баш дуго, то некада невероватно заинтересује публику, али некада и не. Баш зато гледамо како да смањимо трајање те завршнице, нарочито у последња два минута. Наш Такмичарски комитет разматра бројне могућности, знамо тачно колико која утакмица траје, колико траје која акција, знамо колике ТВ рејтинге има сваки минут кошаркашког меча, па знамо и када нешто престаје да буде занимљиво публици", рекао је Силвер, а преноси ЕСПН.

Он није откривао да ли ће се убрзати процес прегледавања снимака спорних момената у завршна два минута утакмице, или ће се смањити број тајмаута у финишима мечева. Можда се догоди и нешто треће, јер је, као што Силвер, рече, "ово бизнис". А овај бизнис живи од публике која га прати. Та публика укључује управо и "миленијалце" који су, што написа Анант Пандијан из ЦБС-а, "вероватно прочитали само наслов овог текста".

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар