Звездан Терзић отворио карте...!

Павков је невероватан играч, рекао сам Катаију да се спрема за повратак! Први оперативац црвено-белих говорио о Мелегу, Будеску, Фримпонгу...

Фудбал 19.01.2017 | 11:30
Звездан Терзић отворио карте...!
Новајлија, али не и појачања. Порука ове садржине титра на уснама навијача Црвене звезде после досадашњих дешавања у зимском прелазном року. Фанови српског шампиона чекају правог капиталца, узгред оцењују да Павков, Фримпонг, Милић, Сенић и Вујаклија не гарантују европски просперитет.

Генрални директор Црвене звезде је у опширном интервју за навијачки портал Ред Стар Белграде говорио о свим горућим проблемима. Као и квалитету играча који су ове зиме задужили Звездин дрес.

Навијачима највише боде очи  Милан Павков, нападач Радничког у кога је инвестирано 300.000 евра.

„Павкова знам из треће лиге, где ми је скренуо пажњу јер дуго тражимо такав тип играча. Не смем да га доведем из треће лиге, није ме још убедио. Одем да гледам Мараша на Бањици, против Ниша. То је била, да не увредим Мараша, игра Давида и Голијата. Такав судар моћи и немоћи. Павков се загради, па глава, па га отресе, па згази, па претрчи“, рекао је Звездан Терзић за РедСтарБелграде

Очигледно је да први оперативац Црвене звезде много очекује од момка из Бегеча.

„За сада је Павков први шпиц. Он је сигурно играч огромног потенцијала. Одавно нисам видео играча од 193цм висине, а такву скочност. Просто невероватно. На ту висину да има такву брзину, такву координацију и такав смисао за игру. Европи недостаје правих деветки. Преплављена је Јужноамериканцима који су мајстори, али су генетски ниски. Дуго тражимо праву деветку. Нисмо ни Сикимића без разлога довели. Он можда није играч за Вождовац, али за Звезду јесте јер Звезда од 90 минута на терену 80 проведе у казненом простору противника. Сикима никада није био пројектован за првог нападача, али је простор добио због сукоба са Хугом и његовог незадовољства. Фримпонг није штопер за Напредак, али за Звезду јесте, јер нама треба брз штопер који може да игра у високо постављеној одбрани“.

Ипак Црвена звезда ће довести још једног нападача.

„Има календарски 22 године, али не заборавите да је до пре шест месеци играо трећу лигу. Он се појавио тада. Да га нисмо сада узели, следећег јуна би вредео два милиона евра и нисмо хтели да га изгубимо.Момак има невероватне физичке предиспозиције. Треба још да се бруси, није Звезда лака. Питање је да ли је спреман за први тим. Ако га сада изгубимо, ко може бити та нова деветка? Питање је да ли са Павковим можеш узети титулу? Када тражим играча, питам се да ли је инвестиција или гарант за титулу. Мораш да имаш и једно и друго. Мораш да избалансираш. Прича се о Бокили, а има још шпицева које тражимо. Павков још увек није спреман да буде "деветка" Звезде. Има да се бруси и ради, али нисмо желели да га изгубимо у овом тренутку пошто ми не видимо играча на тржишту који сутра може бити деветка Звезде са свим својим квалитетима. Игра леђима, осећај за игру, одличне физичке предиспозиције. Павков можда није гарант за титулу, зато и гледамо да доведемо још једног играча на позицији шпица. Гледамо Бокилу и још неке нападаче“.

Навијачи Црвене звезде и даље пате за Александром Катаијем.

„Играч као Катаи не постоји у лиги. Ја њега изузетно ценим и наравно да нам треба. Да нама није било потребно 2 милиона евра од његовог трансфера, ја бих њему дао услове какве му је дао Алавес. Он има 450 хиљада у Алавесу. Ја бих њему дао те паре. Ја сам њему рекао, ако уђемо у ЛШ или ЛЕ, а да Звезди не требају паре, даћу ти плату да будеш најплаћенији у екипи. Сале Катаи има вансеријски квалитет. Питање је, после неке моје анализе, колико би га држао ентузијазам да игра у Звезди. Чуо сам се с њим пре једно 10 дана, рекао сам му да се спрема и да ће брзо назад“.

Навијачи Црвене звезде очекују и долазак Мелега.

„Мелег има страшну леву ногу, али Мелега по десет минута нема у игри.Али га по десет минута нема у игри. Игра нешто па га онда нема, па га нема. Па видите, са друге стране, ми смо обавили разговоре. Војводина тражи много пара. Ми причамо али нисмо сигурни да ћемо да га узмемо. Ми смо разговарали да се распитамо и да добијемо информације. И сам Мелег је рекао Војводина или иностранство“.

Тема Будеску је неизоставна када су у питању активности Црвене звезде у зимском прелазном року.

„Нисмо га хтели. Нико из Звезде није рекао да га жели. Он је један од играча с којим смо ми разговарали, јесмо га контактирали, али таквих је било још 15-20 играча. Проверавали смо какав је карактер, какве су му радне навике, менталитет, да ли би хтео да дође код нас или не... Морате да разумете, у овом послу, како ми вагамо тако и они вагају. То је медијски било пренадувано. Он и даље нема клуб. Он и даље говори да није завршио преговоре са Звездом. То смо ми пресекли и рекли да га не желимо. Размишљали смо данас сутра, јесте није, да ли је компатибилан са Кангом... Разговарали јесмо“, додао је Зведан Терзић у разговору за сајт РедСтарБелграде.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар