Видео - АО: Сљедећи Ђоковићев ривал је против Нолета одиграо савршен гем!

Новак Ђоковић играће у другом колу Аустралијан опена против Узбекистанца Дениса Истомина, 117. играча на АТП листи.

Тенис 17.01.2017 | 19:50
Видео - АО: Сљедећи Ђоковићев ривал је против Нолета одиграо савршен гем!
Истомин је на старту турнира у четири сета савладао Хрвата Ивана Додига са 6:1, 6:4, 3:6, 7:5, после нешто више од два и по сата игре.

Ђоковић је током каријере пет пута играо против Истомина и савладао га у свих пет дуела, изгубивши при том само један гем, 2013. године на Роџерс купу.

Последњи окршај имали су пре скоро две године у Дубаију, када је Србин био бољи са 2-0, по сетовима 6:3, 6:3. Истомин има 30 година, највећи успех у Мелбурну му је треће коло уз 2014, где га је зауставио управо Ђоковић.

У том мечу Узбекистанац је одиграо оно што се у тенису назива "савршен гем". Иако је губио са 2-0 у сетовима и 3:1 у трећем, освојио је гем са четири потпуно различита ударца, не изгубивши ниједан поен.

Поентирао је асом по средини, потом је послао форхенд дијагоналу после трка преко терена, затим бекхенд са основне линије после Новаковог ритерна, а тачку на феноменалан гем је ставио бекхендом поред мреже

Најбољи пласман на АТП листи имао је у августу 2012. када је био 33 тенисер света. Он је 2001. преживео тешку саобраћајну несрећу и вратио се тенису иако су му лекари рекли да више никад неће моћи да држи рекет у рукама.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар