Видео - НБА: Вече каријере Николе Јокића!

Никола Јокић, оле! Рекорд каријере! Српски ас ноћас пружио најбољу партију откако је стигао у НБА лигу!

Кошарка 17.01.2017 | 07:45
Видео - НБА: Вече каријере Николе Јокића!
Никола Јокић, оле!

Горостас из Србије наставаља да одушевљава Амере! Денвер Нагетси савладали су ноћас убедљиво Орландо Меџик (125:112) на свом терену, а српски репрезентативац пружио је партију каријере пошто је убацио рекордан број поена откако је стигао у најјачу лигу света - 30! Тим из Пепси центра остварио је 16 тријумф у сезони који ниједног момента није доведен у питање. Екипа Мајка Мелоуна одиграла изванредно, доминирала у три прве четвртине - у свакој постигла 30 и више  поена - и да није склонила ногу с папучице гаса вероватно би нанела катастрофалан пораз Орланду. 

Никола Јокић био је далеко најбољи актер овог сусрета. Он је на 30 поена "накалемио" и 11 скокова, односно пет асистенција. Ово му је осма утакмица заредом на којој убацује двоцифрен број поена и још један дабл-дабл учинак са пет или више асистенција. Све то недвосмислено говори како српски ас тренутно игра у животној форми.

Посебно импресиван Јокић је био у првој четвртини. Фуриозно је млади Сомборац ушао у меч и за нешто више од седам минута убацио 16 поена?! До краја полувремена додао је још шест, па је на полувремену крај његовог имена стајало - 22 поена и шест сокова. Учинак каквим би могле да се подиче и највеће звезде НБА лиге. У другом делу Јокић није био тако добро шутерски расположен, али задржао је јако добре проценте - за два 13/19, за три 1/2. И све то за 35 минута проведених на паркету. Само једном ове сезоне играо је дуже... 

Поред нашег аса код Нагетса истакли су се још Кенет Фарид са 20 поена, Мудиај са 18 и 13 асистенција, односно Данило Галинари са 15. На другој страни Елфрид Пејтон убацио је 20 кошева, а Вучевић 17. 



Његов Денвер је славио са 125:112, а бивши центар Мега Лекса завршио је са 30 поена (13-19), 11 скокова, 5 асистенција и 3 украдене лопте.

То је Јокићу први пут у краткој НБА каријери да је добацио до 30 поена.

У дуелу са Орландом Јокић је још једном потврдио свој огромни таленат. Денвер је меч преломио у прве три деонице које је решио у своју корист, па је релативно митно привео утакмицу крају.

У својој другој НБА сезоне Јокић просечно бележи 13,3 поена, 7,9 скокова и 3,9 асистенција по мечу.

Кенет Фарид га је пратио у дуелу са Орландом са 20 поена и 5 скокова, док је Мудиеј додао 18 поена и 13 асистенција. На другој страни, Пејтон је убацио 20 поена уз 12 скокова, а Никола Вучевић је додао 17 уз 4 скока.

Денвер сада има скор 15-23 и 10. је на западу.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар