Федерер: Аутсајдер сам, за промјену!

Иако има 17 Грен слем титула, укључујући четири у Мелбурну, Роџер Федерер сматра да је аутсајдер на Аустралијен опену ове године.

Тенис 17.01.2017 | 13:15
Федерер: Аутсајдер сам, за промјену!
"Јасно да је сам аутсајдер. Зашто не бих то био за промену? Наравно, волим да будем фаворит, али је у реду бити и аутсајдер", рекао је Федерер.

Он ће и у другом колу играти против квалификанта, а у наставку такмичења потенцијални ривали су му Томаш Бердих, Кеи Нишокори, Енди Мари, Станислас Вавринка, Марин Чилић.

"Жреб је одличан јер сам ја у њему. Задовољан сам што сам овде, што имам прилику да побеђујем. Видећемо колико. Опрезан сам", додао је Швајцарац.

Федерер се враћа на терен после шестомесечне паузе због повреде колена.

"Прошао сам годину у којој нисам играо на турнирима са пет сетова, целу годину. Многи мисле да је то добро због дуговечности, али то није добра ствар јер не знаш какав је осећај играти пет сетова. Ту је увек неко ново лице, много играчи су до пре годину дана играли челенџере, били можда 300. на листи, следеће што видиш је да су у првих 100. Недостаје осећај победе, изласка на терен, виђање са момцима. Ми смо као велика породица",закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар