Британци сложно: Не дамо Силверстоун за тамо неки Велс!

Нова ГП стаза у Велсу вероватно никада неће бити ни изграђена због оштрих протеста које Британци упућују на рачун те идеје.

Остали спортови 21.01.2017 | 14:45
Британци сложно: Не дамо Силверстоун за тамо неки Велс!
Возачки клуб Британије има веома негативан став по питању изградње нове ГП стазе у Велсу. Дерек Вервик, председник именоване организације се нада да пројекат изградње нове посте никада неће бити реализован, а да ће Силверстоун наставити да буде домаћин ВН Британије.

„МотоГП је веома битан за Силверстоун који ће бити домаћин трке јос две године. То је добро за нас. Што се тиче МотоГП такмичења у Велсу, надам се да се то никада неће догодити. Искрено, мислим да неће доћи до тога. Мени лично је јако битно да МотоГП остане на нашем Силвертоуну. Овде је публика сјајна, и атмосфера такодје. Показали смо да нисмо само добри домаћини за аутомобилисте, већ и за мотоцилисте”, изјавио је Дерек Вервик за британске медије.

Вервик је иначе познат и као велики љубител Валентина Росија. Он је ко то још увек не зна некада возио и Формулу 1.

„Роси је легенда овог спорта, и то не само Мото ГП класе, већ и свих тркачких спортова. Он је раме уз раме са Ајртоном Сеном, Хуаном Мануелом Фанђом. Мислио сам да смо видели најбоље од њега, да је његово време прошло, али он не престаје да ме запањује. Има 38 година, и томе се дивим“, рекао је Британац на крају своје приче о Силверстоуну иВалентину Росију.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар