КАН: "Слонови" и Того - најгори меч до сада!

Четврти реми у досадашњих пет утакмица Афричког купа нација, први без голова.

Фудбал 16.01.2017 | 20:20
КАН: "Слонови" и Того - најгори меч до сада!
Репрезентације Обале Слоноваче и Тогоа почеле су наступ на 31. Афричком купу нација поделом плена у међусобном сусрету - 0:0.

Био је то пети меч на турниру који је почео у суботу поподне у Габону и већ четврти нерешен исход, с тим да су "слонови" и Того, за разлику од Габона и Гвинеје Бисау (1:1), Камеруна и Буркине Фасо (1:1), а поготово Алжира и Зимбабвеа (2:2), готово у потпуности ускратили публику за узбуђења.

Играло се углавном између два шеснаестерца, а за праве гол шансе готово увек је нешто недостајало. Ако је пас био добар, нападач не би успео да захвати лопту. Ако би је захватио, претходно би се већ нашао у офсајду. Када би све до шута било како треба - шут би био далеко од прецизног.

Ни слободни ударци из обећавајућих позиција нису терали голмане на захтевније интервенције, можда је Орије у 30. минуту могао да уради нешто више, али је тогоански голман Агаса био одлично постављен и лопта која је одскочила му није направила проблем.

У првом реду је разочарала Обала Слоноваче, која брани титулу освојену 2015. у Екваторијалној Гвинеји.

Уз доста жеље и трчања, али премало креативности, најближа водећем голу била је у 88. минуту, када је Орије (играч одбране) добро реаговао на центаршут са левог бока. Лопта је после његовог ударца главом "бежала" од голмана, али је ипак отишла поред стативе.

Того, који се једва пласирао на завршни турнир АКН - као једна од две најбоље другопласиране селекције из чак 11 група - такође је пружио јако мало у фази напада, али њима је бод од почетка био "пуна капа".

Био је ту и прекаљени Емануел Адебајор (ове сезоне нема клуб), да подсети на њихове најбоље дане и наступ на Светском првенству у Немачкој 2006. Није био нарочита претња противничком голу, али се видело да је физички спреман упркос вишемесечном одсуству из клупског фудбала, тако да на њега треба обратити пажњу у наставку такмичења.

У другом мечу ове групе, такође на градском стадиону у Ојему, од 20 часова се састају Мароко и Демократска Република Конго.

Прво коло завршава се у уторак, мечевима Д групе Гана - Уганда и Египат - Мали.

Обала Слоноваче – Того 0:0

20:00 ДР Конго – Мароко

субота:

Габон – Гвинеја Бисао 1:1 (0:0)
Обамејанг 52 - Жуари 90

Буркина Фасо – Камерун 1:1 (0:1)
Дајо 75 - Муканђо 35

недеља:

Алжир – Зимбабве 2:2
Тунис – Сенегал 0:2

уторак:

17:00 Гана – Уганда
20:00 Мали – Египат

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар