Тотални колапс на путевима Хрватске

Хрватску је у понедељак захватило невреме које је блокирало саобраћајнице и у потпуности одсекло унутрашњост земље од Далмације.

Регион 16.01.2017 | 19:19
Тотални колапс на путевима Хрватске
Према извештају Хрватског ауто-клуба од 15:50х, због орканског ветра и снежних наноса за сва су возила затворени многи путеви.

Затворен је ауто-пут А1 између чворова Свети Рок и Поседарје, Јадранска магистрала (ДЦ8) између Сења и Свете Марије Магдалене, државни пут ДЦ1 између Удбине и Книна, државни пут ДЦ54 Масленица-Затон Обровачки и државни пут ЖЦ5203 Сучевић-Доњи Срб-Бротња. Олујни ветар затворио је многе путеве за аутомобиле.

На Крчком мосту забрањен је саобраћај за аутобусе на спрат, возила с камп-приколицама и мотоцикле, а на ауто-путу А7 између чворова Драга и Шмрика и на деоници Јадранске магистрале (ДЦ8) између Бакра и Новог Винодолског додатно још и за доставна возила и возила с наткривеним теретним простором, јавља загребачки "Јутарњи лист".

Путеви су мокри и клизави у већем делу земље, снег повремено пада у Горском котару и Лици, а због ниских температура могућа је поледица. Возаче ХАК упозорава да прилагоде брзину и начин вожње условима на путевима и да на пут не крећу без зимске опреме.

Због снежне вејавице за сав саобраћај затворена је ДЦ218 Добросело-Мазин-Брувно.

У прекиду су и бројне трајектне и катамаранске линије.

Најновија прогноза хрватског Државног хидрометеоролошког завода најављује умерено до претежно облачно време до краја дана. У Горском котару и Лици повремено снег, на Јадрану киша, али је снег могућ и уз обалу и понегде на острвима. Снега ће бити и у источним и средишњим крајевима. Дуваће умерен и јак ветар, на Јадрану јака, на ударе олујна, подно Велебита и орканска бура. Највиша дневна температура између -3 и 2, на Јадрану од 4 до 9 °Ц.

У уторак се време неће смирити, биће и даље претежно облачно, повремено са снегом, на Јадрану с кишом и снегом. ДХМЗ је путем метео-аларма објавио низ упозорења за целу државу. У уторак је у појединим деловима Хрватске на снази црвени метео-аларм, који упућује на изузетно опасне временске услове.

Подсетимо, у петак је пет аутобуса са децом завејао снег на путу у хрватском Сљемену приликом повратка са скијања. Тек после неколико сати аутобуси са децом су могли да крену даље.

Извор: Б92/Јутарњи лист

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Књин и Лицка Калдрма

16.01.2017 18:23

Отето проклето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.01.2017 19:19

Исти си Вуциц. Кад се код нас тако несто деси онда је то награда од дјавола ил ста. Као сто реце Патријарх Ирнеј Бог је хтео да постоји Р. Српска исто тако Бог је рекао да нестане Српске крајине ил?

Name

Каменко

16.01.2017 19:45

Среца па је Хрватска далеко од нас.

Name

немам трактор

16.01.2017 19:43

Само да небуде олује

ОДГОВОРИТЕ
Name

не лици ми на колапс

16.01.2017 20:12

Јављам се из УСА и ево на рацунару гледам на ситеу хттп://www.хак.хр/инфо/камере/#А1Д како изгледа ситуација на А1 и неста не видим да је застој. Слина на камерам се забавља сваки 6о секунди. На истом ситеу се мозе вити стање на границним прелазима трајектним лукама, итд, итд Трерба користи ста технолоција нуди а не само вјеровати новинарима

ОДГОВОРИТЕ