Видео - Мареј: Тај пораз у финалу ме је највише болео...!

Најбољи тенисер планете открио је да му пет изгубљених финала на Аустралијан Опену нису најтеже пала у каријери...

Тенис 17.01.2017 | 22:20
Видео - Мареј: Тај пораз у финалу ме је највише болео...!
Енди Мареј, први рекет света, наоштрен је да ове сезоне прекине неславну традицију на Аустралијан Опену и коначно освоји трофеј.

Шкот је изгубио пет финала у Мелбурну у последњих седам година. Прво је поражен од Роџера Федерера 2010, а онда му је четири пута "скалп" скинуо Новак Ђоковић, освајач чак шест титула на првом гренд слему сезоне.

Мареј, који је први пут као први носилац започео такмичење у Мелбурну, урадио је добар посао на старту турнира.

Морао је да се потруди за победу против Иље Марченка из Украјине (7:5, 7:6, 6:2) и заказао је дуел са руским тенисером Андрејом Рубљевим, који је до главног жреба стигао кроз квалификације.

Мареј је после прве победе у Мелбурну признао да упркос негативном низу ниједан од бројних пораза у Аустралији уствари није онај који га је највише заболео у каријери.

Најтеже је поднео неуспех од Роџера Федерера у финалу Вимблдона 2012. године.

"Био сам веома, веома узнемирен после тог пораза. Био сам неколико дана у потпуном 'ауту' након тог меча", изјавио је мареј новинарима у Аустралији.



Он је рекао да сматра да је то била прекретница у његовој каријери. Био је то његов четврти пораз у финалима гренд слемова. Претходно га је Федерер заустављао и у борби за титулу на УС Опену 2008, па у Аустралији 2010, а и Ђоковић му је нанео пораз у Мелбурну 2011.

"Није било лако изгубити четири гренд слем финала. Тада сам се озбиљно преиспитивао да ли сам психички спреман да се носим са ривалима у великим мечевима. Размишљао сам и готово прихватио то да можда стварно никада нећу освојити гренд слем титулу, али сам знао да сам радио све најбоље у покушају да то урадим. Тек када сам себи то 'утувио' у главу да сам играо најбоље што сам могао, прихватио сам то", објаснио је Мареј.

После тог болног пораза пред домаћом публиком у Лондону стигли су бољи дани. Одмах на следећем гренд слему, УС Опену, пробио је менталну блокаду, одрадио маестралан посао, савладао Ђоковића у финалу у пет сетова и освојио највећи трофеј у каријери. Након тога освојио је још две гренд слем титуле, и то обе на Вимблдону - 2013. и 2016. године.

"Знао сам да морам да наставим да радим, непрестано сам тражио нове начине да будем бољи. Осећао сам да поред себе имам заиста добар тим, после дужег времена, и само сам се трудио да учим све време. Било је заиста тешко, али сам уживао", открио је Енди Мареј свој рецепт успеха који му је донео и скок на прво место АТП листе крајем 2016. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар