Ел Монир у Партизану: Трећа срећа!

Нови фудбалер Партизана Мохамед Ел Монир рекао је да га чека велики изазов и да екипа мора да освоји шампионску титулу ове сезоне.

Фудбал 16.01.2017 | 21:00
Ел Монир у Партизану: Трећа срећа!
Ел Монир (24) је леви бек и друго је појачање Партизана у зимском прелазном року, пошто је пре њега уговор потписао нападач Леандре Тавамба.

Потписао је трогодишњи уговор и носиће дрес са бројем 13, за који је, после питања новинара, у шали рекао да је и у Либији баксузан.

"Ово сам дуго чекао, још док сам играо за Јагодину. Имао сам две шансе да потпишем за Партизан, али није било среће, али трећи пут смо успели. Ово је велики изазов за мене. Хвала тренеру Марку Николићу и свима који су имали поверење у мене. Даћу све од себе да оправдам поверење. Моје жеље се подударају са жељама свих у клубу, а то је титула коју морамо да освојимо", рекао је Ел Монир.

Либијски фудбалер се вратио у српски фудбалер после три и по године, пошто је од 2011. до 2013. играо за Јагодину са којом је освојио Куп Србије (2013). У Партизан је прешао из белоруског Динама из Минска.

Ел Монир, који је на конференцији за новинаре причао на српском и енглеском језику, рекао је да добро познаје начин рада тренера Марка Николића, пошто је три пута играо против његових екипа у Србији (Рад, Војводина, Партизан).

"Упознали смо се пре две године и дуго смо разговарали, замало да се договоримо, али не знам шта се догодило. Иако нисмо потписали уговор он ми је дао мотив да наставим добро да радим и када је дошло право време трансфер се реализовао. Читао сам коментаре навијача, захвалан сам што имају позитивну рекацију", навео је Либијац.

Ел Монир је додао да Партизан има добре играче не само на позицији левог бека, већ у целој екипи и да је тренеров посао да изабере најбољег.

Навео је да му је жао што је његов бивши клуб Јагодина у другој лиги и додао да је и после одласка пратио дешавања у српском фудбалу.

"Србија је моја друга кућа, ту сам играо скоро три године. Имам много пријатеља, добре тренутке и успомене са Јагодином. Растужио сам се када сам чуо да је у другој лиги, али то је фудбал. Било је проблема и због тога сам и отишао и пре истека уговора. Увек сам био у контакту и срећан сам што сам се вратио", рекао је Ел Монир.

Упитан за сународика Мохамеда Забију, који је од 2012. до 2013. године био у Партизану, Ел Монир је рекао да му је "Заби као брат".

"Знам све, од првог дана када је дошао у Партизан. Имао је проблеме у Либији и када је овде дошао осећао је притисак. Он је добар дечко али ти проблеми су му отежали рад у Партизану. Надам се да ћу да променим ту слику", навео је нови играч Партизана.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је да је задовољан доласком Ел Монира, пошто он има карактеристике играча које су потребне клубу.

"Настављамо где смо стали, мало је специфично пошто доводимо играче које смо раније хтели. Он је био наша жеља и пре две године када је Николић био тренер. Тада нисмо успели да га доведемо, а сада су се коцкице сложиче. Близу је долазак и једног штопера. Ел Монир је добро познат нашој јавности, изузетно је технички поткован и сигуран сам да ће се уклопити у систем Партизана", рекао је Илиев.

"У претходна два прелазна рока сам навикао да дајем бомбастичније изјаве када је реч о квалитетима играча. У овом прелазном року сам спустио лопту, нећу да претерујем и да им намећем додатни притисак. Убеђен сам да ће Ел Монир донети оно што се од њега очекује, да не мислим да је за нас, не бисмо се ни упустили у трку за његово довођење",додао је Илиев.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пинц

16.01.2017 20:10

Досао си у прави клуб

ОДГОВОРИТЕ