Џикић: Изгубили смо! Ништа, идемо даље...

Тренер Партизана изјавио је да је "с једне стране добро" што је на гостовању Олимпији прекинута дуга серија победа.

Кошарка 16.01.2017 | 10:45
Џикић: Изгубили смо! Ништа, идемо даље...
Много пута ове сезоне, Партизан се враћао из резултатског дефицита и остваривао победе, често кошевима у последњих неколико секунди.

Овог пута, у 18. колу АБА лиге, црно-бели су почетком четврте четвртине имали девет поена вишка и - изгубили. Олимпија је чврстом и борбеном партијом, уз две кључне тројке Брендона Џеферсона у финишу, славила резултатом 74:68.

Александар Џикић констатовао је да су "змајчеки" и црно-бели одиграли још једну узбудљиву утакмицу, као јесенас у Београду.

"Мислим да не би било незаслужено да смо ми победили, као они у првом мечу. Овде смо у једном моменту имали девет разлике, али су нас врло брзо нас стигли после наших глупости и тај део утакмице ми се није свидео. На крају смо имали отворене шутеве, нисмо их погодили, они своје јесу".

Партизан осам кола пре краја лигашког дела има скор 14-4 и држи друго место на табели, испред Цедевите и Будућности са по 13-5.

Поражен је после 12 мечева у оба такмичења, а само у АБА лиги након осам успешних кола.

"Идемо даље. Прекинули смо тај успешан низ, што је с једне стране вероватно добро. Настављамо да играмо АБА, играмо ФИБА Лигу шампиона и идемо по своме. Чекамо играче који излазе из повреда, па ћемо да видимо", истакао је Џикић.

Он је у недељу после 15 дана паузе опет могао да рачуна на Бранислава Ратковицу, додуше не у уобичајеном капацитету, док Ђорђе Мајсторовић ни овог пута није улазио у игру. Вања Маринковић и Френк Робинсон нису ни путовали у Љубљану.

Остаје да се види како ће се уклопити нови Американац, Џамон Гордон.

Михајло Андрић, један од јунака победе у Белгији средином недеље, могао је то да буде и против Олимпије, али при вођству домаћих од 66:65 није успео да одговори на прву од две Џеферсонове тројке.

"Нисмо најбоље почели утакмицу, а када смо направили серију и повели са девет разлике, нисмо успели да исконтролишемо то и решимо утакмицу у своју корист. Тежак пораз за нас, а Олимпији честитам".

Црно-белима следе две утакмице на домаћем паркету, у среду против АЕК-а (претпоследње коло ФИБА такмичења) и у суботу против ФМП Железника у 19. колу АБА лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар