ШПА: Јоветић и Севиља срушили Реал након 40 мечева! Радоја херој Вига!

Радоја првенцем срушио Алавес! Селта цело друго полувреме имала играча више и тек у 89. минуту успела да "сломи" тим Александра Катаија, који је преседео меч на клупи. Црногорски нападач Стеван Јоветић у надокнади времена савладао Кејлора Наваса и прекинуо невероватни низ Реал Мадрида од 40 утакмица без пораза у свим такмичењима. "Краљевићи" повели из пенала, а "изједначио" Серхио Рамос аутоголом. Киша голова у Астурији и велика победа Еибара! Леон, Луна и Адријан за 19 минута! Осасуна и Гранада на равне части - 1:1...

Фудбал 16.01.2017 | 08:30
ШПА: Јоветић и Севиља срушили Реал након 40 мечева! Радоја херој Вига!
Какав меч на "Писхуану"!

По трећи пут у само 11 дана снаге су одмерили Севиља и Реал Мадрид, а након победе "краљевића" (3:0) и ремија, који је дошао дубоко у надоканди у реваншу Купа Краља (3:3), "сласт победе" осетили су и фудбалери из Андалузије - за шта је најзаслужнији Стеван Јоветић!

Црногорски нападач "покренуо" је Севиљу и у претходном дуелу када су били на прагу сензације и "рушења" Реала, али је за то морао да сачека који дан...

Реал Мадрид је повео у 66. минуту када је Роналдо био прецизан са "креча", да би кола кренула низбрдо када је Серхио Рамос у 85. минуту савладао сопственог голмана.

Тада креће потпуна офанзива играча Севиље који су јуришали ка Кејлору Навасу, а тријумф је стигао након фантастичног ударца Стевана Јоветића, коме су играчи Реала из непознатог разлога оставили много места, па је "Писхуан" прокључао.



Севиља је први тим који је савладао Реал Мадрид после 40 такмичарских утакмица и тако су заслужни што је Примера поново добила на неизвесности.

СЕВИЉА - РЕАЛ МАДРИД 2:1 (0:0)

У правој тактичкој бици двојице одличних стручњака, Сампаолија и Зидана, далеко задовољнији ће бити Чилеанац - иако је мало недостајало да Зизуов "експеримент" прође победом.

Он је у овој утакмици одлучио да игра са тројицом у одбрани (Наћо, Рамос и Варан), док су по боковима, али са нешто офанзивнијим задацима и важним послом у одбрани били Марсело и Карвахал. У средини су играли Каземиро, Модрић и Крос - док су напад предводили Бензема и Роналдо.

Опрезно су одиграла оба тима, али је било шанси на обе стране.

Таман када је темпо меча опао - "севнуо" је добар напад Реала када је "искочио" Дани Карвахал, а након што га је Серхио Рико оборио досуђен је једанаестерац.

Било је великих протеста домаћих фудбалера, чак је Витоло "ископао" рупу на пеналтику након чега га је Роналдо погодио лоптом, али је Португалац био сигуран са "беле тачке" и није дозволио да први пут од 1993. године ова два тима одиграју без голова.

Међутим, иако се Реал добро бранио, на томе се није завршило.

Сјајно изведен слободан ударац резервисте Сарабије у сопствену мрежу спровео је бивши фудбалер Севиље Серхио Рамос и тако обрадовао навијаче на "Писхуану", са којима је у својеврсном рату. Они су му звиждали, псовали га, на шта им је он узвратио "прославом гола" на претходном мечу.

Колико их је само обрадовало када су видели да је савладао сопственог голмана.

То их ипак није обрадовало више од поготка Стевана Јоветића који је уследио само седам минута касније...

Севиља сада скаче на другу позицију са само бодом иза Реал Мадрида, и бодом више од Барселоне, али треба додати да "краљевићи" имају меч мање.

Немања Радоја у идеалном тренутку је постигао први гол у дресу Селте!

Српски "везиста" стигао је на Балаидос из Војводине лета 2014. и затресао мрежу тек у свом 81. наступу за клуб из Галиције.

Сигурно је да ће тај погодак дуго, дуго памтити, јер је он у дуелу 18. кола Примере са Алавесом био вредан три бода - 1:0 (0:0)!

Уго Маљо пронашао је Радоју на ивици шеснаестерца, овај је искористио први контакт да са лоптом крене напред, затим ју је пребацио на "десницу" и уједно финтирао одбрамбене играче, а онда са 10 метара тукао у доњи леви угао немоћног голмана Пашека.

Селта се другом узастопном победом пробила на осму позицију са 27 бодова, док је Алавес 12. са пет бодова мање.

Плаво-белима из Баскије ово је први пораз од 20. новембра (Еспањол 0:1) и пет првенствених утакмица, у којима су остварили две победе и три ремија, уз само један примљен гол.

Били су надомак трећег узастопног ремија без голова на гостовањима, након што су одолели Еибару и Атлетик Билбау, а укупно осмог у Примери, чиме би достигли Еспањол као водећег у тој категорији, али ипак нису издржали готово читаво друго полувреме без искљученог Мароканца Федала (два жута картона).

У таквом односу снага је било сасвим логично да Александар Катаи није добио шансу да уђе са клупе, јер је апсолутни приоритет екипе била дефанзива.

Селта је промашила много шанси, Маљо је у 85. минуту погодио стативу, док је најбољу прилику за шокантних 0:1 пропустио Тео Ернандез, који је у 80. минуту одлично "пробио" по левој страни, али је голман Бланко направио параду и једном руком одбио снажан ударац.

Занимљиво, ово је био окршај тимова које тренирају аргентински штопери исте генерације, који су почетком 21. века имали запажене улоге у шпанском фудбалу. Овог пута је Едуардо Беризо однео победу над Маурисиом Пелегрином, а реванш је заказан за 14. мај, у претпоследњем колу сезоне 2016/17.

После драматичног меча на Балаидосу неће бити времена ни за превелико славље, ни туговање, јер у првим мечевима четвртфинала Купа краља, средином идуће недеље, Селта гостује Реалу, а Алавес друголигашу Алкоркону.

Киша голова у Астурији и велика победа Еибара! Леон, Луна и Адријан за 19 минута! Осасуна и Гранада на равне части - 1:1.

Фудбалери Еибара прекинули су серију неуспеха у шпанском првенству и чини се да се враћају у форму с почетка сезоне, када су били најпријатније изненађење лиге! Еибар је на гостовању Хихону у Астурији славили са 3:2 у утакмици са кишом голова, а гостима је било довољно тек 19 минута ефективне игре како би разбио противника.

Све је почело већ у 4. минуту, када је Адријан био прецизан са беле тачке. Али, само пет минута касније Кармона је вратио ствари на своје, но ни 1:1 није био дуго актуелан резултат.

Јер, уследио је период када је Еибар у мање од 120 секунди постигли још два гола и практично већ тада решили питање победника. Прво је Педро Леон био прецизан, да би онда и Антонио Луна погодио за 3:1 у 23. минуту.

Успео је домаћин да се врати у живот у 58. минуту и унесе трачак неизвесности, пошто је Касес био на правом месту у правом тренутку. Али, уместо наставка голеаде, уследио је миран финиш утакмице, где су мреже остале мирне.

У малом дербију зачеља табеле Гранада и Осасуна узели су по бод, а резултат је био 1:1. Гости су повели преко Ријере у 12. минуту, да би средином другог полувремена Краветс затресао мрежу и обезбедио бод Гранади. 

РЕЗУЛТАТИ 18. КОЛА:

Севиља - Реал Мадрид 2:1 (0:1)
/Рамос 85 аг, Јоветић 90+2 - Роналдо 66п/

Селта - Алавес 1:0 (0:0)
/Радоја 89/

Спортинг Хихон - Еибар 2:3 (1:3)
/Кармона 9, Касес 58 - Адрија 4, Леон 21, Луна 23/

Гранада - Осасуна 1:1 (0:1)
/Кравец 69 - Ријера 12/

Валенсија - Еспањол 2:1 (1:0)
/Монтоја 17, Мина 73 - Лопез 85/

одиграно у суботу:

Леганес - Атлетик Билбао 0:0

Барселона - Лас Палмас 5:0 (1:0)
/Суарез 14, 57, Меси 52, Туран 59, Видал 80/

Атлетико Мадрид - Бетис 1:0 (1:0)
/Гаитан 8/

Депортиво Ла Коруња - Виљареал 0:0

у понедељак:

Малага - Сосиједад 20.45

ТАБЕЛА: Реал (-1) 40, Севиља 39, Барселона 38, Атлетико М. 34, Виљареал 31, Сосиједад (-1) 29, Атлетик Б. 28, Селта 27, Еибар 26, Лас Палмас 24, Еспањол 23, Алавес 22, Малага (-1) 21, Бетис 21, Депортиво 18, Леганес 17, Валенсија (-1) 16, Спортинг 12, Гранада 10, Осасуна 9.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар