ПЛ: Ау, какво разбијање Ситија од стране Евертона!

Играла се Евертонова деца - пуче Пеп као звечка! Тотални дебакл Грађана на Гудисону!

Фудбал 15.01.2017 | 16:45
ПЛ: Ау, какво разбијање Ситија од стране Евертона!
Тотално размонтирани Грађани! Као звечка је пукао данас Гвардиолин "тим снова", који је ваљда на Гудисону схватио коначно да је радити на Острву и у остатку Европе небо и земља. Џаба што ће да се вади Каталонац на промашаје његових фудбалера у првом делу, Карамеле су им данас потпуно очитале лекцију и нанеле им један од најтежих пораза у Пеповој ери од чак 4:0 (1:0).

Када је требало добити дуеле, улазити у шансе и дати голове, Евертон је стварно био беспрекоран и заиста је згромио разбијену војску из Манчестера. Ромелу Лукаку је отворио серију голова у 34. минуту, после тврдих уводних пола сата, а ако је неко и веровао у повратак Ситија у овај меч, био је разуверен после поготка Кевина Мираласа почетком другог дела.

Опет је катастрофална реакција одбране гостију и кикс Евертоновог "тројанског коња" у Ситију Џона Стоунса кумовала лепој акцији из које је Белгијанац матирао немоћног Клаудија Брава.

Пробао је све очајни Гвардиола. Избацио "лажног Инијесту" Забалету, убацио нападача Ихеанача, али ништа није вредело. Једва да су Грађани запретили у последњих пола сата домаћину, а на другој страни силно мотивисани Евертон као да је жудио да напуни до врха мрежу Ситија, која се ове године тресе редовно. На три од последњих осам утакмица у Премијер лиги Грађани су примили три и више комада и не треба трошити речи колико има је очајна одбрана ове сезоне. 

Тачку на овај меч ставио је фантастични суперклинац Карамела Том Дејвис који је у 79. минуту мајсторски прошао одбрану гостију и шмекерски боцнуо лопту изнад Клаудија Брава. Тек му је 18. а реаговао је као искусни голгетери и заиста је импресивно када гледамо како се рађа нова звезда Премијер лиге ту пред нашим очима. Али, ни то није био крај. Да Гвардиолин тим буде тотално прегажен и осрамоћен побринуо се још један клинац, 19-годишњи Адемола Лукман који је пре само неколико дана стигао из Чарлтона.

Ушао је уместо Барклија у 90. а у четвртом минуту надокнаде мајсторски је изиграо очајног Стоунса и матирао немоћног Брава за невероватни покер Карамела. Какав старт за момка из Пекама...

Био је то коначни нокаут Грађанима који су овим поразом остали на десет бодова заостатка за лидером Челсијем, далеко од борбе за титулу. Евертон је потврио седму позицију и тренутно има шест мање од Манчестер Јунајтеда.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА ЕНГЛЕСКЕ, 21. КОЛО

Субота:

Тотенхем - ВБА 4:0 (2:0)
/Кејн 12, 77, 82, Меколи 26 аг/

Барнли - Саутемптон 1:0 (0:0)
/Бартон 78/

Хал - Борнмут 3:1 (1:1)
/Ернандез 32, 50, Мингс 62аг - Станислас 3пен/

Сандерленд - Стоук 1:3 (1:3)
/Дефо 40 - Арнаутовић 15, 22, Крауч 34/

Свонси - Арсенал 0:4 (0:1)
/Жиру 37, Корк 54аг, Нотон 67аг, Санчез 74/

Вотфорд - Мидлзбро 0:0

Вест Хем - Кристал Палас 3:0 (0:0)
/Фегули 68, Керол 79, Лансини 86/

Лестер - Челси 0:3 (0:1)
/Алонсо 6, 52, Педро 71/

Недеља:

Евертон - Манчестер Сити 4:0 (1:0)
/Лукаку 34, Миралас 47, Дејвис 78, Лукман 90+4/

17.00 Манчестер јунајтед - Ливерпул

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар