Видео: Три пада скијашица на спусту у Аустрији!

Нађа Фанкини, Ети Миклош и Викторија Ребензбург доживеле су тешке падове током тренинга за спуст у Алтенмаркт-Цаухензеу. Вон се вратила 12. местом, Шајер изненадила! Американка Линдзи Вон вратила се на скијашку стазу после скоро годину дана паузе, а свега два месеца од тешке повреде руке.

Остали спортови 15.01.2017 | 15:45
Видео: Три пада скијашица на спусту у Аустрији!
На стази на којој у суботу због снега, магле и ветра није било могуће такмичење, Фанкини је изгубила контролу на средини стазе, а претпоставља се да је страдало колено.

Тридесетогодишња Италијанка је хеликоптером пребачена у болницу. Након кратког прекида тренинг је настављен, да би уследио нови пад, овај пут Мађарице Миклош.

Њих две нису наступиле у трци, где је у првој вожњи пад доживела и Немица Ребензбург, која је у сузама викала: "Колено! колено!"

Победу у Алтенмартку је неочекивано однела домаћа представница Кристин Шејер, док се 12. позицијом на стазу после скоро годину дана паузе вратила Линдзи Вон.



Вон се вратила 12. местом, Шајер изненадила! Американка Линдзи Вон вратила се на скијашку стазу после скоро годину дана паузе, а свега два месеца од тешке повреде руке.

Најуспешнија скијашица у историји Светског купа заузела је 12. место у спусту у Алтенмартку.

Победу на домаћем терену остварила је Аустријанка Кристин Шајер са 0,39 секунди предности испред Тине Вајратер из Лихтенштајна, те 0,54с испред Американке Жаклин Вајлс.

Шајер има 22 године, а ово јој је први подијум у каријери. До сада јој је најбољи резултат у СК било девето место у спусту у Вал д'Изеру у децембру. Вајлосова је такође први пут стигла до подијума у каријери.

Четврта је била другопласирана у генералном поретку СК Лара Гут из Швајцарске, док је пето место освојила словеначка сензација Илка Штухец, водећа у поретку спуста ове сезоне.

Тек 17. била је до ове трке друга у спусти Италијанка Софија Гођа. Скијашице се селе у Гармиш Партенкирхен, где их 19-22. јануара очекују три спуста и један супервелеслалом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар