Обрадовић: Прихватам извињење и хвала!

Жељко Обрадовић прихватио извињење које су му упутили Дејан Радоњић, Небојша Човић и Небојша Илић и захвалио им се на томе. Српски тренер истакао да сви морају да се боре против навијачког вређања играча и тренера.

Кошарка 16.01.2017 | 11:45
Обрадовић: Прихватам извињење и хвала!
Велика победа Црвене звезде против Фенербахчеа у Евролиги остала је донекле у сенци догађаја за време утакмице и изјаве тренера вицешампиона Европе Жељка Обрадовића после меча.

Трофејни српски стручњак и један од најбољих које је Стари континент икада имао говорио је на конференцији за медијима о увредама навијача Звезде на његов рачун, али и рачун партизановаца из Фенера.

Популарни "Жоц", ипак, спушта лопту на земљу и додаје да ће наставити да се бори против сличних појава у кошарци и спорту уопште. Обрадовић је рекао да су увреде с трибина нормално ненормална појава код навијача који на утакмице долазе да се празне и да се томе мора стати на пут.

Српски стручњак на клупи Фенербахчеа прихватио је извињење људи из Звезде и открио ко је одмах после утакмице ушао у свлачионицу турске екипе да се извини.

"Истина је, у свлачионицу је дошао мој велики пријатељ Дејан Радоњић, који ми се извинио и немам шта да му замерим. Што се њега тиче, приоритет му је био вођење утакмице", рекао је Обрадовић.

Тренер Звезде није био једни с Малог Калемегдана који се извинио Обрадовићу због увреда.

"Неша Илић и Небојша Човић су ме позвали телефоном. Са њима имам изузетно добар однос и они нису имали никакве везе са погрдним скандирањем. Чак желим да им се овом приликом и захвалим на том гесту", рекао је Обрадовић за "Ало.рс"

Тренер Фенера објаснио је пријатељима из Звезде шта му је посебно засметало.

"Рекао сам и њима да ми је криво што нико није бар једном гестикулацијом, једним покретом руке, сигнализирао навијачима Црвене звезде да прекину са недоличним понашањем. Ништа више. За себе гарантујем да бих то урадио да је којим случајем била обрнута ситуација, да смо били у мојој хали. Целог живота се борим са тим да се не вређа противник и мислим да сам много пута то показао. Честитао сам Звезди на заслуженој победи, били су бољи у завршници", додао је.

"Аргументи појединаца су 'нису вређали Жељка него Богдана', а то је једнако страшно. Ако се он вређа, нећу да ћутим и остављам то по страни. Ово је најмање што сам могао да урадим у своју одбрану и одбрану играча, па нека тумачи ко како хоће", рекао је прослављени тренер за "Блиц".

Обрадовић истиче да је у спорту врло важно поштовање портивника и да никада ружно није говорио о Црвеној звезди, у којој, како у кошаркашком тако и у фудбалском клубу, има пуно пријатеља.

"Понављам, противник мора да се поштује. Навијачи су друго, њихова улога је другачија, трибине им служе за то да се празне и ја то разумем. Опет, сматрам да на неки начин мора да се регулише да се актери мечева не вређају", подвукао је Жељко Обрадовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар