"Додик нема подршку Србије и Русије"

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић у ексклузивном интервјуу ТВ1 поручио је да Милорад Додик нема подршку Србије и Русије и да не би било добро да не дође до посјете српског предсједника Томислава Николића БиХ.

Босна и Херцеговина 13.01.2017 | 21:59
"Додик нема подршку Србије и Русије"
Иванић је вечерас у интервјуу ТВ1 поновио да је ангажовање припадника ОС БиХ 9. јануара у Бањалуци било законито, у складу са прописима и нормама.

Хистерија која се јавила овим поводом заиста је прешла све мјере и размјере и показује непознавање правних аката и невјероватну арогантност критичара који су ишли према мени. Ја сам сувише озбиљан политичар да бих урадио било шта што је супротно закону, истакао је Иванић.

Одогварајући на питање, Иванић је одбио да коментарише Додикову (Милорада) изјаву у вези издвајања Републике Српске из БиХ и припајање Србији.

"Ја могу коментарисати само своје изјаве. Туђе изјаве не коментаришем, и мислим да сам поводом Дана Републике имао врло избалансиране изјаве које врло добро знам шта значе. Што се мене тиче као што у овом тренутку није могуће укидање Републике Српске, тако није реално очекивати да у овом тренутку постоји нека независна Република Српске”, рекао је Иванић.

Он сматра непотребним причама и сукобима и наглашава да је Република Српска ентитет у оквиру Босне и Херцеговине, ентитет који има врло снажене елементе властите самоуправе и да је са позиције равноправности српског народа сасвим довољно.

Наводећи да не дијели сва Додикова мишљања, Иванић је рекао да се разликују у хиљаду ствари, али да су у неким стварима имали заједнички став.

“У историји колико сам члан Предсједништва БиХ, имали смо заједнички став о три ствари. Прво, о погрешном прегласавању код пописа. Показало се да је то била глупост. Рекао сам о погрешном приступу Дану РС и иза тога сам заиста стајао”, рекао је Иванић.

Он је додао да се у свим осталим стварима - економији, тешким ријечима, бацању изазова, разликују и не дијели исто мишљење са Додиком.

“То што он говори, не значи да то мисле сви политичари у РС. Напротив, мислим да сам се у ове двије године трудио да водим разумну политику, али кад дирнете у понос, као што то очекујем и од бошњачких политичара, нормално је да се браним”, рекао је Иванић.

Казао је да није се чуо са високим представником Валентином Инцком, након његове изјаве о поредјењу Републике Српске са НДХ.

На констатацију да се Инцко није извинуо, Иванић је рекао да не треба да се њему извињава.

“Не треба се он мени извињавати. Не разумијем шта је то тешко рећи - погрешно је схваћена моја изјава, нисам поредио НДХ и РС. Шта је ту проблем? Ако он то не каже, значи да се не ограђује од начина на који је то схваћено. Како ћу онда комуницирати?", упитао је Иванић.

Да ли Додик има подршку Србије и Русије, Иванић је мишљења да нема, “Мислим да не. Врло јасно не и знам да не”, рекао је Иванић.

Коментаришући односе у региону, Иванић је рекао да је безуспјешно покушавао да се одржи тројни састанак премијера, предсједника Србије, Хрватске и чланова Предсједништва БиХ и предсједавајућег Савјета министара БиХ.

“То није наишло на позитиван одговор ни у Загребу ни у Београду. Када немате одговора, не можете инсистирати на томе”, рекао је Иванић, додајући да мисли да би то било потребно.

“Какви су тренутни односи и рјечник, ја их се не сјећам сигурно у задњих 14 или 15 година. То је огроман корак назад. Требаће велике снаге да се направи корак напријед. Могао би један од искорака бити предстојећа посјета предсједника Србије Томислава Николића Сарајеву”, рекао је иванић.

Уколико би се отказала та посјета, то би било други пут у истом мандату. “Мислим да ћемо онда имати озбиљан проблем, да ће сви проблеми који смо до сада имали бити ситни у односу на тежину проблема који бисмо тада имали”, упозорио је Иванић.

БН телевизија/ТВ1

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

квазиопозиција

13.01.2017 21:01

Зато има твоју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сда

13.01.2017 21:53

Па Србин је и логично је да се са Додико боре и слажу за Републику Српску која ће пре или касније бити самостална

Name

Ре Сда

14.01.2017 09:13

Република Српска неће ни 'пре или касније бити самостална'.. То зна и РС президент и сви који у глави имају барем по двије чуке. Неће никад, и добро је да неће, и то они јако добро знају. Али из неких других, амо својих личних разлога тако свирају, у таламбасе ударају и у такве трубе дувају.

Name

Историцар

14.01.2017 11:25

Колило је глупо у геополитицком, историјском и балканском контексту користити ријеци НИКАД.

Name

Горан

13.01.2017 21:03

Битно је да у свему има ТВОЈУ подрску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

13.01.2017 21:07

Цију подрску имате Ви Иваницу.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

14.01.2017 04:14

Посље ових пар гафова неце моци висе да обавља функцију ни предсједника куцног одбора у некој згради у Српској.

Name

БОБА

13.01.2017 21:07

МИЛИ БОЖЕ КО СМО МИ ЗА НИХ ОВИ ЉУДИ ЖИВЕ У ОБЛАЦИМА ТО СУ ИМ ПОЛИТИЧАРИ НАМЈЕСТИЛИ ЗАБАВУ У РАТУ СЕ ОГЛАШАВАО ЖИРИНОВСКИ ДОСАДИО И БОГУ И НАРОДУ НИКО ОД ЊИХ НАС НЕ БЕНДА САМО МИ ФАНТАЗИРАМО АЛИ НИЈЕ ЗАБРАЊЕНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат Миле

13.01.2017 21:12

Иваницу,видим те као будуцег Сенатора РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

14.01.2017 12:30

И ја га видим

Name

Гог

13.01.2017 21:15

Једном Додика спаси Изетбеговиц неколико пута лваниц а стално цовиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгана

13.01.2017 21:27

Не мислим да је Иванић Човјек јасног и одлучног става како се представља. Горак окус остављају јалова објашњења ДС мора и са Додиком и.т.д.Први је хтио да се издигне или издвоји од Савеза за промјене.Могу са сигурношћу рећи да је изабран захваљујући њима. Људи су гласали против Жељке,у ствари. Ма није висе ниста важно.Свакако све оде до дјавола. Одлазе паметни. Онај Босиц јје ипак био изнад ове прљавштине.Не вриједи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

И волови су паметнији

13.01.2017 22:52

Отприлике је све тако. Ми смо готови. Скувани.

Name

Освит

13.01.2017 21:28

Били сте један од ријетких Српских политицара који.је имао мјеру а самим тим и подрску и дјела градана ове земље али и највецег дјела медународне заједнице.Мозда сте посљедњим потезима добили симпатије дјела националиста али сте изгубили код својих бираца и сто је најгоре дискваликовали сте се у медународној заједници,а директно сте уцествовали у неповратном русењу угледа Републике Српске као дио декора владајуце елите. Мозда узивљени у малу улогу коју сте добили нисте ни схватили да сте увуцени у врло опасан пројекат за Републику Српску и Српски народ у цјелини.Бојим се да цемо сви зазалити сто се госп.Босиц повукао са мјеста пресједника СДС и лидера опозиције у цјелини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Она

13.01.2017 22:38

Плус за коментар

Name

Нада

14.01.2017 03:34

Браво За коментар !!!

Name

Реално

13.01.2017 21:41

Најпаметнији и најбољи српски политичар у БиХ. Умјерен, одмјерен, паметан, а довољно јасан, националан... Само напријед, предсједниче Иванић. Источно Сарајево је уз вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

13.01.2017 22:29

Националан? Јели то несто добро? Како би било Интернационалан?

Name

Ре

13.01.2017 23:08

Јесте био некад али изгубио је тај свој кредибилитет. Сад му је слава и позиција ударила у главу и полетио је високо али це га додик тако ниско спустити да се висе неце никад успјет подици. Вец га многи као и ја несматрам никаквим политицаром вец једном трацаром тј махалусом.

Name

Зеро

13.01.2017 22:01

Томо није реаговао на Додикове изјаве о Великој Србији. Глупост би била да додје у Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2017 23:13

Гдје да иде непозван а и није добродосао. Друго не видим никакве ни логике сем скупљања јефтини политицки поена. За толико времена његовог мандата сад се на крају пред изборе сетио Босне и неки глупи посјета.

Name

Не мора

14.01.2017 12:57

Па не мора ни доци у Сарајево.Вазно је да се Блиски Исток надје у Сарајеву.Има ту много да се науци.

Name

ауди

13.01.2017 22:20

Незнам цију подрску имате ви Иваницу. Полако се губите у времену и простору.И јос несто због цега толико инсистирате на тој посјети Николица кад добро знате да није добро досао у Сарајево.Дали мозда имате на уму да исценирате неки напад као сто се десио са Вуцицем па да вас опет годину дана слусамо ко је крив а ко није.Или по сваку цијену зелите да се то деси и због тога казете да додик нема подрску Србије и мислите на тај нацин да цете успијети преварити Босњаке и да одобре ту посјету Николица . Ви сте постали једна додикова нарикаца и ниста висе.Све сто додик избјегава да казе има вас који постајете додиково зртвено јагње и нека вас после не цуди кад му висе небудете требали да вас назива погрдним именима јер то с правом онда и заслузујете,цак и висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

добојски србин

13.01.2017 22:23

Младене немој нас збуњивати немој га спомињати.Додик није заслузио да га узмас уста онсе хвали да га подрзавас Ја знам кад је говорио да са тобом није лако. Објасни Николицу да ако озбиљно излази на изборе сто даље од Додика има довпљно својих Мисковица и Дјурица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Београд на води

13.01.2017 22:40

Бас ти скоро сви вјерују да нема. Само њих пар мисли да све ово и иде из Београда. Нису довољно на нама зарадили па је вријеме за друго полувријеме. Сви Срби у београдском пасалуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Труниш Иванићу

13.01.2017 23:03

Попис становништва који оспораваш је ЛЕГАЛАН. Гласање на АНКЕТИ којим си набацио лопту свом шефу Додику је било ПРОТИВУСТАВНО! Постројавање војске 9-ог јануара је било ПРОТИВУСТАВНО! Посјета Николића, пропалог и убуђалог четника је посљедње што народу треба, мајмун би морао бити проглашен непожељном особом у БиХ. Нека иде у Приштину и скупља предизборне поене, скупа са Владиком и својим ментором шешељом! Нико из опозиције није помогао Додику да се устоличи, као што си ти то урадио. Провидан си и небитан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗУМБА

14.01.2017 00:09

А ЗАСТО ЈЕ ОНДА мр.НИКОЉИЦ ДОЛАЗИО У БЛ. А ВУЦИЦ КАО НЕ ПОДРЗАЈЕ ПОЛИТИКУ МИЛОКРАДА ДОДРКА А ИЗ БЕОГРАДА МУ ЦЕСТИТА ДАН РС. СВИСТЕ ВИ ЛОНАЦ СА ДВА ЛИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрске

14.01.2017 00:33

Кога је то висе брига? У дијалектицком марксизму долази до процеса кад се прелази из масе -квантитета у квалитет. Русија је вазна као трзисте, али у страху да це им отици Цецени и Кавказ они добро вазу прије него сто казу. Србија мисли како це Сандзак отици, ако мрдну. Он це за сигурно отици цак иако све Српкиње у РС обуку оне царсафе и закрију се. РС није монета за поткисуривање Србије, Русије, ЕУ и САД којим гаце дрсцу од текбира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арцибалд

14.01.2017 06:26

Иваниц Додиков потрцко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

14.01.2017 06:53

Ма нек висе поцне! У исцекивању! Донбас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

14.01.2017 07:11

Господине Иваницу послије изјаве Додика 9.јануара о тезњи уједињења свих српских дрзава у једну дрзаву -цитај велику Србију и изјаве Николица да Додик говори о скривеним зељама,а да је он ипак за то да се иде као змија уз дрво....мислим да посјета Николица Сарајеву нема смисла.Засто?Зато сто изјавом Николиц потврдјује да никад није одустао од пројекта велике Србије и милосевицке и тезње САНУ да сви Срби зиве у једној дрзави.Дакле Николиц не постује цјеловитост и интегритет дрзаве БиХ,он би узео комад и припојио Србији.Ста би то могао паметно реци Николиц у Сарајеву домацинима ста је мислио са својом изјавом?Да ли би га било стид?Ако јос додамо да је послије ове изјаве примио у посјет осудјеног ратног злоцинца Крајианика онда долазак у Сарајево по мом мисљењу треба оставити за боља времена,ако она додју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конацно

14.01.2017 07:50

Примјецујем разумне ирационалне коментаре. Слозио бих се у потпуности са мисљењима да је продао академску титулу, странку ,карактер и остало да би се "улизао "Додику. Стета,јер сам мислио да изабрасмо умјерена и паметна политицара. Додик га навукао ко санску козу па упорно брани 9 јануар, а није свјестан да је Додо провео АНКЕТУ ,јер да није тако све би било објављено сл.гласнику РС.Посто то ниј урадјено формално -правно 9.не постоји као празник РС.СРЕТНО НАМ.

Name

БЛ ПДП

14.01.2017 08:26

Знаци у коалицију са СНСД емој Младене где ри је образ спасавај га поново срам те било СДС ти је бас захвалан на овом фолиранту један Сад цес реци да морас тобозе ради спаса републике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С ким сједи

14.01.2017 12:55

Па сто сједи онда с Путином.Има Младене подрску народа.Народ гласа за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

15.01.2017 15:33

Полако али сигурно губи подрску И код народа зиви били па видјели

Name

бивси гласац

15.01.2017 18:07

Иванић нема своје ЈА. Само покушава да се извуце, али нема куд Увучен је у игру и нека игра сам, нема мојих гласова висе.

ОДГОВОРИТЕ