Видео: Када видите ову сцену, знате да сте у проблему!

Меси је три пута излазио на терен у 2017. и три пута погађао из слободњака, а сваки пут то су били пресудни голови за исход утакмица и пласман даље. Два пута, голмани су били буквално "залеђени" као у "маннеqуин цхалленге" изазову.

Фудбал 16.01.2017 | 23:00
Видео: Када видите ову сцену, знате да сте у проблему!
Лионел Меси пренео је голгетерску серију с краја 2016. у 2017. годину, али с једном малом изменом.

У све три утакмице у којима је наступио у Новој години, ова фудбалска свезналица постигла је по гол из слободног ударца и, што је нарочито битно, сваки је био пресудан за коначан исход утакмице.

У два од поменута три случаја, "несрећни" голмани били су "замрзнути" у секунди. Меси их је одлуком да шутира у "нелогичан" угао натерао на својеврстан "маннеqуин цхалленге" уживо, у току утакмице.

У црвено-плавом и плаво-белом дресу, Меси је током каријере постигао 32 гола из слободних удараца, 26 као играч Барселоне, а ваља рећи да је 11 таквих голова било победоносно, а три за реми!

Ни ова статистика није потпуна без да се помене да је, као у случају гостовања на "Сан Мамесу" 5. јануара, гол Месија за пораз од 2:1 заправо био кључан пред реванш, јер је касније – такође он, такође из слободњака – елиминисао Билбао у реваншу (3:1) и одвео "Блауграну" у четвртфинале.

Летос је, на Копа Америка у САД, Меси такође рафалом из слободњака постизао неке пресудне голове за Аргентину водећи је поново до финала.

Али, сконцентришимо се на његове минијатуре из 2017. године – "пустићемо" сва три гола и питати вас који вам се највише допада.

ГОЛ 1

Меси је 2017. годину отворио поготком из слободњака 5. јануара у Билбау, где је Атлетик већ после 28 минута игре имао 2:0 и потом још неколико шанси за трећи погодак, али када су Баскијци направили фаул у црвеној зони, али на позицији која прија дешњацима, били су кажњени.

У 52. минуту утакмице, Меси је прекршио сва неписана фудбалска правила и левом ногом, с леве стране, гађао ближи угао и савладао Горку Ираизоза којем је, додуше, мало недостајало да заустави овај лукав ударац. Испоставиће се, шест дана касније, да ће ово бити пресудан погодак за коначан исход двомеча у осмини финала Купа краља.

Ираизоз се, за разлику од реванша на "Камп Ноу" стадиону, овог пута "померио".

Погледајте...



ГОЛ 2

Само три дана после "Сан Мамеса", Барселону је чекало још једно вруће гостовање, али у Примери. "Ел Мадригал" и Виљареал традиционално су неугодно место за фудбал и противник кад је Барселона у питању, што се потврдило и ове сезоне.

"Жута подморница" водила је 1:0, играо се 90. минут и свима на стадиону је било јасно да ће Месијев ударац бити последња шанса фаворита да се спасе пораза и освоји бар бод.

Нису били у криву – овог пута са позиције која годи левоногим играчима, Меси је наместио лопту и заледио Серхија Асења, који је очекивао ударац преко "живог зида", али је одгледао како омалени мађионичар "убија паука" у његовом, "заштићеном" углу гола.

Није било за победу, али јесте било противу пораза, а бод је бод. Ко зна, можда буде пресудан на крају шампионата.

Погледајте...



ГОЛ 3

Започето на "Сан Мамесу", Меси је довршио на "Ноу кампу". Играо се 78. минут утакмице, публика је већ размишљала о алтернативним превозним средствима на путу кући с обзиром на то да је меч почео у 21.15, а да су се спремали продужеци, али Меси није желео да проведе још пола сата на терену.

Наместио је лопту, погледао Ираизоза и, ако га је у Билбау савладао, овог пута га је обмануо. Променио је страну и стил ударца, замрзао голмана Атлетика и довео Барселону у вођство од 3:1, што је уз гол у првом мечу значило пласман међу осам најбољих у Купу краља.

Погледајте...



С обзиром на то да је сваки гол био важан и пресудан за исход утакмице, остаје нам само да вас питамо – који је најлепши?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар