Седма титула? Да је не желим не бих ни долазио у Аустралију!

Новак Ђоковић јасно свима поручио шта му је главни и једини циљ на првом гренд слему сезоне.

Тенис 15.01.2017 | 14:45
Седма титула? Да је не желим не бих ни долазио у Аустралију!
Новак Ђоковић би ове године у Мелбурну могао и дефунитивно да уђе у историју првог гренд слема сезоне уколико поново тријумфује. То би му био седми пехар на Аустралијан опену чиме би постао најуспешнији тенисер тог престижног тутнира свих времена. Свестан је тога и наш ас те му је у глави само један циљ - пехар. На питање да ли верује да ће освојити рекордну седму титулу у Мелбурну, он је на жребању као из топа одговорио:

"Да немам намеру да подигнем пехар не бих ни долазио! То је једна од најважнијих ствари зашто сам овде. Аустралија је увек за мене била позитивно искуство, мој далеко најуспешнији гренд слем. Волим да играм на Род Лејвер арени, волим како дише цео овај турнир"

Чудна 2016. у којој је постигао нешто апсолутно невероватно у модерном тенису, пошто је у једном тренутку држао сва четири гренд слема, да би након освајања Ролан Гароса нагло изгубио шампионску форму и плам. То је и узроковало губитак првог места на АТП лиости од Ендија Марија. И поред тога што је у финалу Дохе пре две седмице показао Шкоту ко и даље коси, многи сумњају да Ноле може да понови невероватне партије које смо гледали минулих сезона у његовој режији.

"Не могу да пробам да копирам или реплицирам све што сам доживео као играч и као особа претходних година, али то не значи значи да не могу да постигнем исти резултат. Или бољи! Сигурно је да не могу да поновим форму из 2015. или 2016, али могу да тражим нову и то је оно што покушавам да учиним. Ово је потпуно нова година и потпуно нови изазов за мене и све што се пре догодило је искуство из којег учим лекције живота. Мењам се као особа пошто услови данас су умногоме различити у односу на оне од јуче или од пре много година" закључио је српски тенисер.

Новак Ђоковић у одбрану трона на Аустралијан опену креће у уторак, а први противник му је искусни Шпанац Фернандо Вердаско.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар