ВК Партизан: Ваљда ћемо загрејати базен за ЛШ...

Ватерполисти Партизана се због проблема са грејањем припремали у Будимпешти, а надају се да ће дочекати дубровачки Југ на Бањици.

Остали спортови 14.01.2017 | 08:45
ВК Партизан: Ваљда ћемо загрејати базен за ЛШ...
Мазут. Једна од најскупљих речи у Ватерполо клубу Партизан.

Претходних година исписане су реченице и реченице о лошем финансијском стању у српском клупском ватерполу. Играчи одлазе, поједини клубови немају базене и редовно место за тренирање, а они који их имају не могу да их загреју, јер немају новца да плате мазут. И тако у круг...

Ватерполо клуб Партизан годинама уназад кубури са мазутом. Неретко се дешава да први тим и млађе селекције "мигрирају" што по Београду, што у окружењу.

Тако је било и ове недеље. Морали су ученици Зорана Миленковића да оду у Будимпешту, да спарингују с Ференцварошем како би се припремили за мечеве регионалне лиге и Лиге шампиона.

У првом делу сезоне млади тим црно-белих је у свим такмичењима оставио одличан утисак. После седам кола Регионалне лиге налази се на другом месту на табели са 13 бодова из шест мечева. Младост, која је такође одиграла шест утакмица, има бод мање.

"Спаринзи са врло добрим саставом Ференцвароша су нам доста користили у овом тренутку. Како због тога што на Бањици због проблема са грејањем немамо адекватне услове за рад, тако и зато што настојимо да екипу доведемо на уједначен ниво припремљености", каже тренер црно-белих Зоран Миленковић  

Партизан ће у суботу од 19.15 часова (ТВ пренос Арена спорт) играти у Загребу против Младости у оквиру Регионалне лиге. После седам кола Регионалне лиге налази се на другом месту на табели са 13 бодова из шест мечева. Младост, која је такође одиграла шест утакмица, има бод мање.  

Одмах после гостовања у Загребу, црно-бели ће наставити такмичење у Лиги шампиона. У среду дочекују првака Европе, дубровачки Југ.

У Партизану се надају да ће моћи на миру да се припремају, на својој Бањици.

"Надамо се да ћемо се од следеће седмице имати нормалне услове рада на нашем базену, да ће стићи довољне количине мазута и да нећемо имати проблем са грејањем. То је није проблем који доводи у питање само форму и наступе у такмичењима првог тима. Не треба заборавити ни млађе категорије, играче који су будућност српског ватерпола, којима је рад такође врло отежа", указао је тренер Првог тима Зоран Миленковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар