Златан у свом стилу: Ко су ти који ме критикују?!

Од доласка у Манчестер јунајтед шведски фудбалер одиграо је 28 утакмица у свим такмичењима и постигао 18 голова.

Фудбал 14.01.2017 | 17:00
Златан у свом стилу: Ко су ти који ме критикују?!
Нападач Манчестер јунајтеда Златан Ибрахимовић дао је интервју за "Скај Спортс", који је водио некада сјајни фудбалер Тијери Анри. Том приликом истакао је да нема проблема када га критикују, али и да се уопште не сјећа неких бивших фудбалера, који су лоше причали о њему.

Било је много оних који су сумњали да ће Ибрахимовић у 35. години успјети у Премијер лиги. Међутим, сјајни Швеђанин је са 13 голова у 19 утакмица доказао своју вриједност.

"Немам проблема са критикама, јер ме то прати током цијеле моје каријере, а то је нешто што ме покреће, даје ми енергију", рекао је Ибрахимовић и наставио:

"Људи причају о мени: 'Ти си мртав, ти си ово, ти си оно...' и бивши играчи причају, а ја их се уопште не сјећам када су играли. Али, једна је ствар сигурна, они ће мене памтити до краја својих живота."

Шведски ас истакао је да су често током његове каријере говорили да он уопште не може бити успјешан у Премијер лиги. Умјесто доласка у Енглеску, каже, да је изабрао авантуре у разним европским земљама, а онда је на Острво дошао када је било најтеже за њега.

"Рецимо људи који су у мојој позицији изаберу најлакши начин, оду зарадити новац у Кини и скрасе се на заласку каријере. Међутим, изабрао сам, не, одабрао сам и прихватио изазов. То је и један од разлога зашто сам изабрао баш Јунајтед, клуб који се посљедњих четири или пет година бори да се врати у врх. Ако завршим посао и одведем их до врха бићу изузетно задовољан. Не свиђа ми се лаган задатак, лаган посао, лагано постизање голова, увијек сам гледао да ми буде тешко када сам негдје ишао. У доби од 35 година, људи кажу немогуће је да то уради, али радим оно што могу да урадим", нагласио је Ибрахимовић.

Од доласка у Манчестер јунајтед шведски фудбалер одиграо је 28 утакмица у свим такмичењима и постигао 18 голова.

У недјељу је пред њим и његовим саиграчима највећи дерби енглеског фудбала, дуел са Ливерпулом. Сусрет 21. кола Премијер лиге играће се на "Олд Трафорду" од 17 часова.

Тренутно Ливерпул је други на табели са 44 бода, пет мање од лидера Челсија, док се Јунајтед налази на шестој позицији са 39 бодова и низом од 15 утакмица без пораза у свим такмичењима.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар