Бесплатне јакне за грађане у невољи

Радница једне какањске продавнице, Ирма Гредић-Лопо покренула је хуманитарну акцију за све грађане Какња којима је потребна помоћ у виду бесплатних јакни које дају суграђани.

Босна и Херцеговина 12.01.2017 | 18:44
Бесплатне јакне за грађане у невољи
Гредић-Лопо радница је једне продавнице одјеће у Какњу специјализоване за продавање дјечје одеће, али је својом акцијом жељела да обухвати становнике свих узраста.

Акцијом "Имаш јакну вишка – остави, требаш јакну – узми“ по узору на друге градове у Европи жели помоћи онима који себи у хладним зимским данима не могу приуштити јакне и друге одевне предмете.

"Ове године су велики минуси, доста народа није у могућности да себи приушти јакну, и има доста социјалних случајева. Добродошли су свих узраста, све одрасле особе које имају у ормару, негде са стране склоњено, вишка неки одевни предмет. Може учествовати било ко, а позивам све да оставе и скафандере и све остале одјевне предмете који ће некоме добро доћи у овим зимским данима", рекла је Гредић-Лопо.

Наводи да ће акција трајати до краја зиме.

"Видјећемо колики ће бити одзив. Данас су неки људи долазили да се распитају, сви су рекли да имају по нешто вишка и да је добра идеја и сви су задовољни акцијом", додала је Гредић-Лопо, рекавши да се нада да ће се акција проширити и на друге градове.

Сви који требају неки одевни предмет могу доћи испред продавнице одеће у Улици Бранилаца, у Какњу, где ће бити прикупљени јакне и други одјевни предмети за оне којима су потребни.

Ирма Гредић-Лопо наишла је и на подршку шефа продавнице у којој ради, који је донирао две дечје јакне, док је и сама Гредић-Лопо донирала једну дјечју јакну, у нади да ће то подстаћи и друге грађане Какња да се одазову на акцију.

Слична акција покренута је и у неколико других градова у Босни и Херцеговини, у нади да ће се на овај начин помоћи свима који у зимским данима себи не могу приуштити одјећу која је преко потребна.

(Анадолија)
(Фото: Архива)

Коментари / 0

Оставите коментар