Фарса у Хобарту: Тенисерке истовремено предале меч!

Невероватна сцена догодила се на WТА турниру у Хобарту када су обе тенисерке одлучиле да предају меч због повреда, у истом тренутку!

Тенис 13.01.2017 | 21:45
Фарса у Хобарту: Тенисерке истовремено предале меч!
Актерке су биле Американка Саша Викери и Белгијанка Елис Мертенс, а обе су се у истом моменту пожалиле на проблеме са повредом, после свега једног гема у мечу друге рунде турнира.

Новинар Њујорк Тајмса Бен Ротенберг је објаснио да је разлог за то вероватно што су обе тенисерке желеле да буду одморне за предстојећи Аустралијен опен, који је на програму следеће недеље.

Међутим, нису смеле да одустану од меча пре његовог почетка како би задржале право да играју у Мелбурну, па су 135. и 127. тенисерка одлучиле да то ураде већ после првог гема, али се нису "договориле" која ће, те су истовремено то урадиле и направиле праву фарсу у Хобарту.

Након што је Викери добила уводни гем на свој сервис, обратила се тренеру како би одусталао од игре, то је исто урадила и Мертенс, па су оба тренера сишла на терен како би то затражили од судије.

Он је као прво прихватио одустајање Викери, што значи да је Мертенс прошла у треће коло турнира, а потом и до полуфинала, што је довело на корак од главног жреба АО.

С друге стране, ово је скупо коштало Викери, јер је без тих бодова морала у квалификације за први Грен слем сезоне, где је елиминисана већ у првом колу, од слабије рангиране тенисерке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар