Видео - НХЛ: Алекс Овечкин у "клубу 1.000"!

Крило Вашингтон Капитолса Александар Овечкин ушао је у историју НХЛ лиге пошто је забележио свој 1.000. поен у такмичењу.

Остали спортови 14.01.2017 | 21:15
Видео - НХЛ: Алекс Овечкин у "клубу 1.000"!
Руски интернационалац је до великог успеха дошао у стилу, пошто је постигао гол после само 35 секунди меча са Питсбург Пингвинсима, у победи Капитолса 5:2.

Овечкин је тако постао 84. играч у историји лиге који је дошао до те бројке. Он је до краја утакмице постигао још један гол, тако да сада има укупно 1.001 поен у НХЛ.

"Некако сам пре утакмице размишљао о томе. Мислио сам како су сви овде и да би било лепо да забележим 1.000. поен код куће. Прилично сам узбуђен што се то десило. Ово је велики тренутак за клуб, за мене, за навијаче", рекао је Овечкин после меча.

Његов први гол прослављен је много бучније него обично, а сви навијачи који су 338. пут узастопно до последњег места испунили Верајзон сентер скочили су са својих места и скандирали су "Ови! Ови!" и тако поздравили лево крило свог тима и једну од највећих звезда лиге.



Овечкин има 31 годину, а постао је четврти Рус који је достигао 1.000 поена, а 37. играч укупно који је то учинио у једном клубу.

Играч је до овог успеха дошао у својој 880. утакмици, тако да је сада други најбржи активни играч који је дошао до тог достигнућа, након легендарног Јаромира Јагра, коме је то успело за 763 утакмице.

Сидни Крозби из Питсбурга и даље има шансу да их претекне обојицу. Он је до сада одиграо 741 утакмицу у НХЛ и има учинак од 983 поена.

Овечкин се сада прикључио руском клубу који чине Сергеј Фјодоров, Александер Могилни и Алексеј Коваљов, за који је рекао да је "мали али врло легендарни".

Овечкин је прошле године претекао Фјодорова на првом месту Руса са највише голова у НХЛ и сада је први са 546. Његов први коментар после постизања 1.001 поена био је кратак: "Да. Што да не?"



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар